Τελευταία Νέα
Διεθνή

Viral η αντίδρασή του βασιλιά Καρόλου όταν είδε το… κατακόκκινο πορτρέτο του - «Πετάχτηκε» τρομαγμένος (βίντεο)

Viral η αντίδρασή του βασιλιά Καρόλου όταν είδε το… κατακόκκινο πορτρέτο του - «Πετάχτηκε» τρομαγμένος (βίντεο)
Ο βασιλιάς «φρίκαρε όταν είδε τον εαυτό του»

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου επίσημου πορτρέτου του Καρόλου ως βασιλιάς, με την αντίδραση του μονάρχη να κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ παρουσία και της βασίλισσας Καμίλα, ενώ ο ίδιος έκανε την αποκάλυψη του πίνακα.
Το έργο φιλοτέχνησε ο Jonathan Yeo, ωστόσο η δημιουργία του μάλλον… φρίκαρε τον βασιλιά, ο οποίος στιγμιαία φαίνεται κάπως σοκαρισμένος, ενδεχομένως και ενοχλημένος από τον κατακόκκινο πίνακα. Ο καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα πορτρέτα της Paris Hilton, του Grayson Perry και της Cara Delevigne.
Ο Κάρολος ήταν άκρως ευδιάθετος στην τελετή, με το γνωστό του χιούμορ, ενώ οι χρήστες του Χ έκαναν «πάρτι» σχολιάζοντας την αντίδραση του Βρετανού μονάρχη. Μάλιστα ένας χρήστης έγραψε ότι ο βασιλιάς «φρίκαρε όταν είδε τον εαυτό του» αναδημοσιεύοντας το βίντεο της στιγμής των αποκαλυπτηρίων.

 

Ο πίνακας έγινε ειδική παραγγελία στον καλλιτέχνη Jonathan Yeo το 2020, για να τιμηθούν τα 50 χρόνια του πρίγκιπα της Ουαλίας – τότε – ως μέλος της The Drapers’ Company το 2022.
Η βρετανική Sun εξηγώντας το πορτρέτο, αναφέρει ότι απεικονίζει τον βασιλιά με τη στολή της Ουαλικής Φρουράς της οποίας το 1975 έγινε Συνταγματάρχης. Προσεκτική ήταν η μελέτη ακόμα και για το μέγεθος του καμβά, έτσι ώστε να ταιριάζει στην αρχιτεκτονική του Drapers’ Hall αλλά και το πλαίσιο των πινάκων που θα κρεμαστούν δίπλα του.
Ο καλλιτέχνης και ο βασιλιάς Κάρολος είχαν τέσσερις συναντήσεις, από το 2021, στο Highgrove και στο Clarence House με την τελευταία το 2023 και πάλι στο Clarence House. Το πορτρέτο πρόκειται να εκτεθεί δημόσια για ένα μήνα μόνο στην γκαλερί Philip Mould στο Λονδίνο από 16 Μαΐου έως 14 Ιουνίου, ενώ θα εκτεθεί και στο Drapers’ Hall από τα τέλη Αυγούστου. Ο Jonathan Yeo δήλωσε: «Ήταν προνόμιο και χαρά μου να μου ανατεθεί από την The Drapers' Company να ζωγραφίσω το πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά, το πρώτο που αποκαλύπτεται μετά τη στέψη του.
Όταν άρχισα αυτό το έργο, η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς ήταν ακόμη η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, και όπως η πεταλούδα που ζωγράφισα να αιωρείται πάνω από τον ώμο του, έτσι και αυτό το πορτρέτο εξελίχθηκε, καθώς ο ρόλος του στη δημόσια ζωή μας άλλαξε. Είμαι αφάνταστα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να απαθανατίσω έναν τόσο εξαιρετικό και μοναδικό άνθρωπο, ειδικά την ιστορική στιγμή που έγινε βασιλιάς».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης