Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία θα συνεχίσει να καταπολεμά τη ρωσοφοβία και την ισλαμοφοβία παγκοσμίως

Lavrov: Η Ρωσία θα συνεχίσει να καταπολεμά τη ρωσοφοβία και την ισλαμοφοβία παγκοσμίως
Η Ρωσία από κοινού με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) θα συνεχίσουν να καταπολεμούν την ισλαμοφοβία, τη χριστιανοφοβία και τη ρωσοφοβία

Η Ρωσία από κοινού με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) θα συνεχίσουν να καταπολεμούν την ισλαμοφοβία, τη χριστιανοφοβία και τη ρωσοφοβία παγκοσμίως, διαμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, σε χαιρετισμό του προς τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ Νέων Διπλωματών του OIC.
Το συνέδριο διεξάγεται στο περιθώριο του συνεδρίου «Ρωσία-Ισλαμικός κόσμος: KazanForum».
«Εμείς, μαζί με τον ΟΙC, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο και να προστατεύσουμε τις πνευματικές και ηθικές αξίες που μοιράζονται όλες οι παγκόσμιες θρησκείες», δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης.
«Να καταπολεμήσουμε την ισλαμοφοβία, τη χριστιανοφοβία και τη ρωσοφοβία, καθώς και άλλες μορφές φυλετικού και εθνοπολιτισμικού μίσους», τόνισε.
«Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη ευρασιατική χώρα, ένα κράτος-πολιτισμός, το οποίο παραδοσιακά υποστηρίζει τις ειλικρινείς και με αμοιβαίο σεβασμό σχέσεις με τις μουσουλμανικές χώρες», σημείωσε ο Lavrov.
«Μας ενώνει σταθερά η αποφασιστική προσήλωση στην πολιτιστική και πολιτισμική μοναδικότητα των λαών και το φυσικό τους δικαίωμα να διατηρούν τις παραδόσεις και την ιστορία τους, να καθορίζουν μόνοι τους τους δρόμους της ανάπτυξής τους», εξήγησε.
Ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι συνεπής υποστηρικτής της διαμόρφωσης μιας πιο δίκαιης και δημοκρατικής πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που βασίζεται στις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης