Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Ritter (πρώην CIA): Μεγάλο δόλωμα της Ρωσίας το Kharkiv- Η οικονομική οξυδέρκεια του Belousov αλλάζει τα πάντα

Παρέμβαση Ritter (πρώην CIA): Μεγάλο δόλωμα της Ρωσίας το Kharkiv- Η οικονομική οξυδέρκεια του Belousov αλλάζει τα πάντα
«Φέρνοντας στο υπουργικό συμβούλιο τον Belousov, ο Putin δημιουργεί ένα τείχος από πανίσχυρο χάλυβα», εκτιμάει ο πρώην αξιωματικός της CIA
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση προς το Kharkiv, αποκαλύπτοντας πρωτοφανή κενά στην κάποτε ... οχυρωμένη άμυνα της Ουκρανίας κατά μήκος των βόρειων συνόρων.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή και πρώην αξιωματικό της CIA Scott Ritter, ο ρωσικός στρατός, αναμένοντας στιβαρές άμυνες, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών εμποδίων και ναρκοπεδίων, προετοιμάστηκε καλά και προσαρμόστηκε, ώστε με ελιγμούς, να ξεπεράσει τα εμπόδια που έθεσαν οι Ουκρανοί.
Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να πιέζουν νότια από την περιοχή του Belgorod, ο αναλυτής σημειώνει ότι η κατάσταση εκθέτει μια ευρύτερη παθογένεια στην ουκρανική αμυντική στρατηγική.
«Οι Ουκρανοί βρίσκονται τώρα σε πανικό, τραβώντας δυνάμεις από κρίσιμα μέτωπα αλλού», εξήγησε ο Ritter.
Αυτή η ανακατανομή των στρατευμάτων τους προς τα βόρεια αφήνει άλλες στρατηγικές περιοχές, όπως η Kherson και η Οδησσός, δυνητικά εκτεθειμένες σε νέες ρωσικές επιθέσεις.

Ασφυκτική πίεση σε Zaporizhia και Donetsk - Καταρρέει ως συνεκτική αμυντική δύναμη η Ουκρανία

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός φαίνεται να κεφαλαιοποιεί την έλλειψη ουκρανικών εφεδρειών, με τις ταυτόχρονες πιέσεις στις περιοχές Zaporizhia και Donetsk να συνηγορούν σε αυτό που ο Ritter περιγράφει ως «την κατάρρευση της Ουκρανίας ως συνεκτικής μαχητικής δύναμης».
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία διόρισε νέο υπουργό Άμυνας, τον Andrey Belousov, μια κίνηση που πυροδότησε συζητήσεις και όργιο φημών τόσο εντός της Ρωσίας όσο και διεθνώς.
Ο Belousov, ένας οικονομολόγος με μεγάλη κυβερνητική εμπειρία αλλά χωρίς στρατιωτικό υπόβαθρο, αναλαμβάνει έναν ρόλο που φαίνεται περισσότερο επικεντρωμένος στη διαχείριση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας της αμυντικής βιομηχανίας εν μέσω της σύγκρουσης.

Η οικονομική οξυδέρκεια του Belousov αλλάζει τα δεδομένα

Ορισμένοι αμφισβητούν το σκεπτικό αλλά και το timing του διορισμού ενός οικονομολόγου ως υπουργού Άμυνας κατά τη διάρκεια του πολέμου για ευνόητους λόγους.
Ωστόσο, οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι η οικονομική του οξυδέρκεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας και της ακεραιότητας της επέκτασης του αμυντικού τομέα.
«Αυτό είναι ακριβώς το είδος του ανθρώπου που χρειάζεται η Ρωσία», υπογραμμίζει ο Ritter, υποστηρίζοντας ότι ο στρατηγικός του διορισμός στοχεύει να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας έμμεσα μέσω της οικονομικής σταθερότητας και της μείωσης της διαφθοράς.
Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Gennady Gerasimov θα συνεχίσει να επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη συνέχεια στην ηγεσία.
Σύμφωνα με τον Ritter, αυτός ο συνδυασμός οικονομικής και στρατιωτικής ηγεσίας απέχει πολύ από το να ... χαρακτηριστεί ως ένδειξη ρωσικής αδυναμίας.
«Φέρνοντας στο υπουργικό συμβούλιο τον Belousov, ο Putin δημιουργεί ένα τείχος από πανίσχυρο χάλυβα», συμπέρανε, εκιτμώντας παράλληλα, ότι η Δύση μπορεί να υποτιμήσει τη στρατηγική θέση της Ρωσίας, μετά από αυτή την κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης