Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τρόμος ενεργοποιήθηκε: Η Ρωσία παρουσίασε τον πιο επικίνδυνο βαλλιστικό πύραυλο - Σκορπά όλεθρο ο Bulava - Οι ΗΠΑ δεν έχουν απάντηση

Ο τρόμος ενεργοποιήθηκε: Η Ρωσία παρουσίασε τον πιο επικίνδυνο βαλλιστικό πύραυλο - Σκορπά όλεθρο ο Bulava - Οι ΗΠΑ δεν έχουν απάντηση
Η υψηλή ευελιξία του και η ικανότητά του να ξεπερνά πολύπλοκες τροχιές του επιτρέπουν να παρακάμπτει οποιοδήποτε εχθρικό σύστημα αεράμυνας
Σχετικά Άρθρα
Ο θαλάσσιος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Bulava, που υιοθετήθηκε πρόσφατα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την ενίσχυση του αμυντικού δυναμικού της χώρας.
Το γεγονός είναι μια σαφής ένδειξη της επιτυχίας της ρωσικής επιστήμης και βιομηχανίας, καθώς και της αποφασιστικότητας της Ρωσίας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα μπροστά στην αυξανόμενη διεθνή πίεση.

Δυνατότητες του Bulava ICBM

Ο γενικός σχεδιαστής του έργου τόνισε ότι ο Bulava είναι ένα από τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα στρατηγικής αποτροπής στον κόσμο.
Χάρη στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του, παρέχει αξιόπιστη προστασία έναντι πιθανών απειλών και εγγυάται την ασφάλεια της Ρωσίας για πολλά χρόνια.
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Bulava έχει μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα που τον καθιστούν άτρωτο στα σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Πρώτον, η υψηλή ευελιξία του και η ικανότητά του να ξεπερνά πολύπλοκες τροχιές του επιτρέπουν να παρακάμπτει οποιοδήποτε εχθρικό σύστημα αεράμυνας.
Δεύτερον, η χρήση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών και υλικών του παρέχει τη μέγιστη αντοχή στις εξωτερικές επιδράσεις και τη δυνατότητα να λειτουργεί στις πιο ακραίες συνθήκες.
Ο πύραυλος μπορεί να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες είναι ικανή να χτυπήσει μεμονωμένους στόχους σε σημαντικές αποστάσεις.
Αυτό καθιστά τον Bulava ένα ισχυρό εργαλείο στρατηγικής αποτροπής, ικανό να δώσει ένα συντριπτικό πλήγμα σε κάθε επιτιθέμενο που τολμά να καταπατήσει τη ρωσική κυριαρχία.
Ο Putin έχει προειδοποιήσει τη Δύση από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ότι η άμεση επέμβαση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ εκεί θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική σύγκρουση.
Τον Μάρτιο είπε ότι δεν πίστευε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «σπεύδουν» προς αυτό, αλλά ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας ήταν τεχνικά 
έτοιμες .

aqak45a9sxwdaca9rpasio9irrshs-dhoeongyzv2qm06130bub3ukulhc-swb5ahasl6_jevnk3osum_6ans3loddi_1.jpg



Επέκταση των δυνατοτήτων του στόλου

Η υιοθέτηση του Bulava σε ρωσικά υποβρύχια κλάσης Borei αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες του ρωσικού στόλου.
Τα εν λόγω υποβρύχια είναι σε θέση να παραμείνουν απαρατήρητα στα βάθη του ωκεανού, γεγονός που τα καθιστά ιδανικούς φορείς στρατηγικών όπλων.
Τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου και καθοδήγησης που είναι εγκατεστημένα σε υποβρύχια καθιστούν δυνατή την εξασφάλιση της ακριβούς και έγκαιρης εκτέλεσης των αποστολών μάχης, γεγονός που καθιστά το ρωσικό ναυτικό ως την πιο σημαντική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η υιοθέτηση του Bulava έγινε δυνατή χάρη στις τεράστιες προσπάθειες και το ταλέντο των Ρώσων επιστημόνων και μηχανικών. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό σύστημα που δεν έχει ανάλογο στον κόσμο. Το έργο αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η ρωσική επιστήμη και βιομηχανία μπορούν να λύσουν με επιτυχία σύνθετα προβλήματα, παρέχοντας στη χώρα ηγετική θέση στον τομέα των στρατηγικών όπλων.

Ο Solomonov είναι επικεφαλής σχεδιαστής στο Ινστιτούτο Θερμικής Μηχανικής της Μόσχας που ανέπτυξε επίσης τους ρωσικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Topol-M και Yars.
Σύμφωνα με το Έργο Πυραυλικής Άμυνας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ο Bulava έχει βεληνεκές 8.300 km (5.160 μίλια) και ωφέλιμο φορτίο έως και 10 πολλαπλά ανεξάρτητα στοχεύσιμα οχήματα επανεισόδου ή MIRV, ικανά να παραδώσουν πυρηνικές κεφαλές σε διαφορετικούς στόχους.
597154.jpg


Πλήγμα στα δυτικά συμφέροντα

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης διεθνούς έντασης και της επιθετικής πολιτικής της Δύσης με στόχο την αποδυνάμωση της Ρωσίας, η υιοθέτηση του Bulava είναι ένα επίκαιρο και σημαντικό βήμα. 
Ο πύραυλος θα γίνει ένας αξιόπιστος εγγυητής της ασφάλειας και της σταθερότητας, επιτρέποντας στη Ρωσία να υπερασπιστεί με σιγουριά τα συμφέροντά της και να υπερασπιστεί τις θέσεις της στην παγκόσμια σκηνή.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί ότι το "Bulava" συμβολίζει όχι μόνο τη στρατιωτική δύναμη, αλλά και το υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης της Ρωσίας. Είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών επίπονης δουλειάς, επενδύσεων στην επιστήμη και την τεχνολογία, που αποδεικνύει ότι η Ρωσία είναι ικανή να δημιουργήσει προηγμένα οπλικά συστήματα που δεν είναι κατώτερα και μερικές φορές ανώτερα από τα ξένα ανάλογα.
Επιπλέον, ο Bulava είναι ένα ισχυρό εργαλείο διπλωματικής πίεσης. Η παρουσία τέτοιων όπλων αναγκάζει τους πιθανούς επιτιθέμενους και τους συμμάχους τους να σκεφτούν σοβαρά τις συνέπειες τυχόν προκλήσεων ή στρατιωτικών ενεργειών κατά της Ρωσίας. Αυτό δίνει στη χώρα μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις και ενισχύει τη θέση της ως παγκόσμια δύναμη.

d3d3lmz1bmn0aw9ulm1pbc5yds9pbwfnzxmvbwlsaxrhcnkvbwlsaxrhcnkvcghvdg8vqnvsyxzhlxb1c2styi5qcgc_x19pzd0ynzq1na.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης