Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εκκαθαρίσεις στο υπ. Άμυνας - Υπό κράτηση ο αντιστράτηγος Kuznetsov - Κατηγορείται για δωροδοκία

Ρωσία: Εκκαθαρίσεις στο υπ. Άμυνας - Υπό κράτηση ο αντιστράτηγος Kuznetsov - Κατηγορείται για δωροδοκία
Ο Kuznetsov ήταν αρμόδιος για την προστασία κρατικών μυστικών στο υπουργείο Άμυνας
(upd4) Στη σύλληψη του αντιστράτηγου Yuri Kuznetsov, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής διοίκησης που είναι αρμόδια για την προστασία των κρατικών μυστικών του υπουργείου Υγείας, προχώρησαν οι ρωσικές αρχές κατόπιν δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για δωροδοκία ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας.
«Ο αντιστράτηγος Kuznetsov κρατείται ως ύποπτος για ποινικό αδίκημα.
Η έρευνα για την υπόθεση διεξάγεται από το Κύριο Στρατιωτικό Τμήμα Ερευνών της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο ερευνητής έχει ήδη ζητήσει από το αρμόδιο δικαστήριο την εφαρμογή ενός προσωρινού μέτρου για τον στρατηγό με τη μορφή κράτησης» μεταδίδει το Tass, το οποίο αναφέρει ότι η έρευνα πραγματοποιείται τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στο σπίτι του Kuznetsov.

Δικαστική απόφαση - Κατηγορείται για δωροδοκία

«Βάσει της αναφοράς του ανακριτή, το δικαστήριο επέλεξε ως προληπτικό μέτρο την κράτηση του Kuznetsov» αναφέρει η δικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με αυτήν, ο στρατηγός είναι ύποπτος για δωροδοκία ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας και έχει ήδη σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος του.
Βάσει της δικαστικής απόφασης, όταν ο Kuznetsov ήταν επικεφαλής της 8ης Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, έλαβε δωροδοκία από επιχειρηματίες «για την εκτέλεση ορισμένων ενεργειών υπέρ τους».
Κατά τη διάρκεια ερευνών, ο στρατηγός βρέθηκε με χρήματα που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ρούβλια συνολικά σε διάφορα νομίσματα, χρυσά νομίσματα, συλλεκτικά ρολόγια και είδη πολυτελείας.

Αντιμέτωπος με 15 χρόνια φυλάκιση

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές έφτασαν στον Kuznetsov και στη σύλληψη του ύστερα από την ανάκριση ενός άλλου προσώπου που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση.
Όπως αναφέρεται, ο Ρώσος αντιστράτηγος είναι αντιμέτωπος με μια ποινή φυλάκισης 15 ετών καθώς και με ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Οι θέσεις - κλειδιά του Kuznetsov

Από το 2010 έως το 2023 ο Kuznetsov υπηρέτησε ως επικεφαλής της 8ης Διεύθυνσης του Γενικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία είναι επιφορτισμένη με θέματα που αφορούν την προστασία των κρατικών μυστικών του υπουργείου Άμυνας, ενώ από τον Μάιο του 2023 υπηρετούσε ως επικεφαλής στην Κύρια Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Άμυνας.

Σαρωτικές αλλαγές

Η υπόθεση «άνοιξε» λίγες ώρες μετά τις σαρωτικές αλλαγές στο υπουργείο Άμυνας και την απομάκρυνση του μέχρι πρότινος υπουργού Sergei Shoigu, τον οποίο διαδέχθηκε ο Andrei Belousov.
Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν μήνα ο υφυπουργός Άμυνας, Timur Ivanov τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της δωροληψίας σχετικά με κατασκευαστικά έργα των ενόπλων δυνάμεων.
Έκτοτε 5 άτομα έχουν συλληφθεί για το σκάνδαλο.
Ο Ivanov, ο οποίος αρνείται ότι δέχθηκε δωροδοκίες ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή υπηρεσιών από μια κατασκευαστική εταιρεία με αντάλλαγμα την κατακύρωση συμβολαίων, θεωρούνταν από τους «συμμάχους» του Shoigu στο υπουργείο Άμυνας, ενώ αν και ο Shoigu προβιβάστηκε με την τοποθέτηση του στην γραμματεία του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δεν λείπουν οι φωνές εκείνες που κάνουν λόγο για... εκκαθαρίσεις στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης