Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία): Η οικονομία της Ρωσίας θα παράγει αποκλειστικά για τον στρατό

Podolyak (Ουκρανία): Η οικονομία της Ρωσίας θα παράγει αποκλειστικά για τον στρατό
"Η Ρωσία βάζει σχεδόν ολόκληρη την οικονομία της σε στρατιωτική τροχιά. Θα είναι μια μιλιταριστική χώρα και η οικονομία της θα χτιστεί αποκλειστικά για να παράγει για τον στρατό", δήλωσε ο Mikhailo Podolyak
Η επιλογή ενός οικονομολόγου για το αξίωμα του νέου υπουργού Άμυνας της Ρωσίας δείχνει πόσο μακριά ετοιμάζεται να φτάσει η Μόσχα για να αναμορφώσει την οικονομία της ώστε να εξυπηρετήσει τις πολεμικές της ανάγκες, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ο Mikhailo Podolyak.
Περισσότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διόρισε χθες τον Andrei Belausov - έναν 65χρονο πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό που ειδικεύεται στα οικονομικά - ως τη νέα του επιλογή-έκπληξη για υπουργό Άμυνας.
Ο Putin θέλει επίσης ο πρώην υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu να γίνει γραμματέας του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και να έχει την ευθύνη για τη στρατιωτική βιομηχανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
"Η Ρωσία βάζει σχεδόν ολόκληρη την οικονομία της σε στρατιωτική τροχιά. Θα είναι μια μιλιταριστική χώρα και η οικονομία της θα χτιστεί αποκλειστικά για να παράγει για τον στρατό", δήλωσε ο Podolyak στο Reuters.
"Χωρίς αμφιβολία, αυτές οι αλλαγές που βλέπουμε σήμερα είναι απόδειξη του πλήρους μετασχηματισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας", δήλωσε ο Podolyak.
Με τον ουκρανικό στρατό να υστερεί τόσο αριθμητικά όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά στην ανατολική περιοχή του Donbass και πιέζουν για μια νέα επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή του Kharkiv.
Ο Podolyak δήλωσε ότι ο πόλεμος βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο μετά από 27 μήνες μαχών και ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Επανέλαβε επίσης την έκκληση του Κιέβου για περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους.
Η Ουκρανία χρειάζεται μεγαλύτερη αεροπορική ισχύ, "περισσότερες δυνατότητες σε όπλα μεγάλου βεληνεκούς, περισσότερα πυρομαχικά και βλήματα, επειδή είναι μια καθοριστική φάση του πολέμου που θα διαμορφώσει τον μεταπολεμικό κόσμο", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης