Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Cohen επισκιάζει τη δίκη Trump – Το άλλοτε «πίτμπουλ», καίει τώρα τον πρώην πρόεδρο

ΗΠΑ: Ο Cohen επισκιάζει τη δίκη Trump – Το άλλοτε «πίτμπουλ», καίει τώρα τον πρώην πρόεδρο

Τι υποστήριξε για τον χρηματισμό της πορνοστάρ 

Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην δικηγόρος του Donald Trump Michael Cohen, ο κάποτε πιστότερος συνεργάτης του που στράφηκε στη συνέχεια εναντίον του, καταθέτει από την Δευτέρα (13/5/2024) στη δίκη του πρώην προέδρου στο Μανχάταν, όπου αναφέρει στους ενόρκους πώς τον βοήθησε να κρύψει παρανόμως τα χρήματα που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της.
Ο Cohen είναι ίσως ο σημαντικότερος μάρτυρας κατηγορίας που καλούν οι εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη δίκη, που μπήκε ήδη στην πέμπτη εβδομάδα της.
Ξεκίνησε την κατάθεσή του εξηγώντας ότι φοίτησε στη νομική κατά προτροπή της γιαγιάς του, μολονότι «δεν ήθελε πραγματικά να γίνει δικηγόρος».
Το 2007 έφυγε από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργαζόταν για να ενταχθεί στην οικογενειακή κτηματομεσιτική επιχείρηση του Trump, με έδρα στη Νέα Υόρκη.
Ο Trump του προσέφερε τη θέση, όπως είπε, αφού εκείνος του παρουσίασε έναν λογαριασμό ύψους 100.000 δολαρίων για τη δουλειά που είχε κάνει το δικηγορικό γραφείο για μια από τις εταιρίες του.
«Αισθάνθηκα την αναγνώριση. Αιφνιδιάστηκα και συμφώνησα», είπε, προσθέτοντας ότι ο Trump δεν πλήρωσε ποτέ εκείνον τον λογαριασμό.

Η πληρωμή της πορνοστάρ

Στο επίκεντρο της δίκης βρίσκεται η πληρωμή, ύψους 130.000 δολαρίων, που έκανε ο Cohen στην πρώην πορνοστάρ Daniels πριν από τις εκλογές του 2016 με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή της, να μην μιλήσει δηλαδή εκείνη για τη σεξουαλική επαφή που λέει ότι είχε με τον Trump μία δεκαετία νωρίτερα. Ο Cohen είπε ότι είναι ορθή η περιγραφή του ρόλου που είχε ως «διακανονιστής» του Trump, αφού εκείνος φρόντιζε να γίνεται «ό,τι ήθελε» ο επιχειρηματίας. Αντί να εργάζεται ως «παραδοσιακός» εταιρικός δικηγόρος, ο Cohen έδινε αναφορά απευθείας στον Trump και δεν ήταν ποτέ μέλος στη νομική υπηρεσία του Οργανισμού. Μεταξύ των καθηκόντων του ήταν να επαναδιαπραγματεύεται λογαριασμούς με συνεργάτες, να απειλεί με μηνύσεις και να «φυτεύει» θετικές ιστορίες στον Τύπο.

Επισκιάζει όλη τη δίκη

Αν και οι ένορκοι τον είδαν για πρώτη φορά, το όνομά του επισκιάζει όλη τη δίκη.
Οι μάρτυρες έχουν μιλήσει για αυτόν δεκάδες φορές, ενώ οι συνήγοροι του Trump του επιτέθηκαν εξαρχής, αποκαλώντας τον αναξιόπιστο ψεύτη.
Την Παρασκευή 10/5, ο δικαστής προέτρεψε τους εισαγγελείς να πουν στον Cohen να σταματήσει να κάνει δημοσίως σχόλια για τη δίκη, αφού συνήγορος ανέφερε ότι σε μια ανάρτησή του στο διαδίκτυο φορούσε ένα μπλουζάκι που έδειχνε τον Trump πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης