Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόταση Trump στον «αρχιτέκτονα» του Brexit να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία

ΗΠΑ: Πρόταση Trump στον «αρχιτέκτονα» του Brexit να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία
Ο κ. Farage αποφεύγει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής
Σχετικά Άρθρα
Τον υπέρμαχο του Brexit Nigel Farage επιστρατεύει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος Donald Trump, για την προεκλογική του εκστρατεία, σύμφωνα με το Politico.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Talk, ο «αρχιτέκτονας» του Brexit είπε ότι του προτάθηκε να βοηθήσει «έμμεσα» για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο.
«Έχω πραγματικά μια πολύ σταθερή προσφορά εργασίας που έχει πέσει στο τραπέζι από την Αμερική, η οποία είναι πολύ, πολύ δελεαστική», είπε ο κ. Farage στην παρουσιάστρια του Talk, Julia Hartley-Brewer.
«Είναι μια εμπιστευτική προσφορά, προφανώς, αλλά θα εμπλέκεται πολύ έντονα στην προεκλογική εκστρατεία». «Προφανώς, το ποιος θα γίνει πρόεδρος της Αμερικής έχει σημασία», σχολίασε.
Από τότε που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος Reform UK το 2021, ο κ. Farage αποφεύγει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, ακολουθώντας μία καριέρα στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς παρουσιάζει μια εκπομπή στον δεξιό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό GB News.
Το πολιτικό του μέλλον παραμένει ερώτημα στο Γουέστμινστερ και επιδιώκει επιστροφή στην ηγεσία του Reform, το οποίο κερδίζει σταθερά στις δημοσκοπήσει, σε πολλές περιπτώσεις.
Ο Βρετανός είναι κοντά στον Trump, από τον οποίο πήρε συνέντευξη για το GB News τον Μάρτιο ενώ τον έχει επαινέσει επανειλημμένα.
Από την πλευρά του, ο Trump νωρίτερα φέτος περιέγραψε τον Farage ως έναν «ωραίο τύπο» σε προεκλογική συγκέντρωση ενώ εμφανίστηκε μέσω βίντεο στον εορτασμό των 60ών γενεθλίων του τον Απρίλιο.
Στη συνέντευξή του τη Δευτέρα 13/5, ο Farage είπε ότι η προσφορά εργασίας που έχει δεν σχετίζεται με διπλωματικές θέσεις, όπως ο ρόλος του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ, θέση η οποία θα είναι σύντομα κενή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης