Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πρόγευση ολοκληρωτικής ισοπέδωσης στο Donetsk - Οι Ουκρανοί είχαν απώλειες 1000 στρατιωτών σε μόλις ... μια ημέρα

Ρωσία: Πρόγευση ολοκληρωτικής ισοπέδωσης στο Donetsk - Οι Ουκρανοί είχαν απώλειες 1000 στρατιωτών σε μόλις ... μια ημέρα
Την ίδια στιγμή, ο κεντρικός τομέας των δυνάμεων της Ρωσίας έχει λάβει καλύτερες τακτικές θέσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk
Η τρομακτική ρωσική προέλαση στην περιοχή του Donetsk προκάλεσε την απώλεια 1.000 περίπου Ουκρανών μαχητών εντός μόλις ... ενός 24ώρου, δίνοντας έτσι μια πρόγευση για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει εν όψει της κατάρρευσης του Kharkov, ενημερώνει το υπουργείο αμύνης της Ρωσίας
Προηγούμενα, ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και άλλοτε αξιωματικός της CIA Scott Ritter προέβλεψε ότι οι απώλειες της Ουκρανίας θα ανέλθουν σε 2.000 στρατιώτες την ημέρα καθώς η Ρωσία επεκτείνει την επιχείρησή της στην περιοχή του Kharkov.
«Οι απώλειες του εχθρού σε μάχες με τον Νότιο Τομέα του στρατού μας ανήλθαν σε έως και 540 στρατιωτικούς, δύο άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός γερμανικής κατασκευής Leopard-2A1, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 11 οχήματα μεταξύ άλλων στρατιωτικών απωλειών», ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο σε επίσημο ανακοινωθέν του.
Την ίδια στιγμή, ο κεντρικός τομέας των δυνάμεων της Ρωσίας έχει λάβει καλύτερες τακτικές θέσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk , ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει έως και 395 στρατιώτες στον τομέα ευθύνης της, ανέφερε το υπουργείο άμυνας.
Η ανατολική πτέρυγα δυνάμεων της Ρωσίας έχει επίσης βελτιώσει την τακτική της θέση, ενώ το Κίεβο έχει χάσει έως και 135 στρατιώτες στις εκεί μάχες, ανέφερε το υπουργείο.
«Οι απώλειες του εχθρού σε μάχες με τον βόρειο Τομέα της Ρωσίας τις τελευταίες 34 ώρες ανήλθαν σε έως και 250 στρατιωτικούς, δύο άρματα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα και 17 αυτοκίνητα», εξήγησε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι ο Βόρειος Τομέας απέκρουσε πέντε αντεπιθέσεις από την Ουκρανία στην περιοχή του Kharkov.
Η δυτική πτέρυγα απέκρουσε, επίσης, 13 απόπειρες της Ουκρανίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lughansk, ενώ το Κίεβο έχει χάσει έως και 80 στρατιώτες, πρόσθεσε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης