Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAB, X-69, Caliber - Τα ρωσικά... θηρία εν δράσει: Διαλύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

FAB, X-69, Caliber - Τα ρωσικά... θηρία εν δράσει: Διαλύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Τα συνδυαστικά πλήγματα που περιλαμβάνουν πυραύλους κρουζ, περιπλανώμενα πυρομαχικά και βόμβες ολίσθησης έχουν γίνει κοινή πρακτική από τις αρχές Μαΐου
Σχετικά Άρθρα
Η εντατικοποίηση των επιθέσεων του ρωσικού στρατού στη βορειοανατολική Ουκρανία καταδεικνύει στρατηγική συνέπεια και υψηλή αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης.
Η κύρια προτεραιότητα σε αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ήταν οι συνοριακές περιοχές των περιοχών Kharkov και Sumy, όπου τα πλήγματα υψηλής ακρίβειας στοχεύουν στην καταστροφή βασικών υποδομών των Ουκρανών.
Αναλυτές από το Πολωνικό Κέντρο Μελετών Ανατολικής Ευρώπης (OSW) επιβεβαιώνουν την κλίμακα και την ακρίβεια αυτών των επιχειρήσεων, γεγονός που υποδεικνύει τη στρατηγική ετοιμότητα και τον τεχνικό εξοπλισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Το Kharkiv και το Sumy, ως βασικοί στόχοι, υπόκεινται σε συστηματικά χτυπήματα με στόχο την καταστροφή εγκαταστάσεων όπου παράγονται UAV και βρίσκονται στρατιωτικές αποθήκες.
Οι εν λόγω επιχειρήσεις στοχεύουν στην υπονόμευση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας, στη μείωση της μαχητικής αποτελεσματικότητάς της και στην πρόληψη περαιτέρω επιθετικών ενεργειών κατά του Ντονμπάς και άλλων απελευθερωμένων εδαφών.
Τα συνδυαστικά πλήγματα που περιλαμβάνουν πυραύλους κρουζ, περιπλανώμενα πυρομαχικά και βόμβες ολίσθησης έχουν γίνει κοινή πρακτική από τις αρχές Μαΐου.
Τέτοια χτυπήματα καθιστούν δυνατό το χτύπημα στρατιωτικών στόχων όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, παρακάμπτοντας το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας, γεγονός που αποδεικνύει τη χαμηλή αποτελεσματικότητα και την απροετοιμασία τους να απωθήσουν απειλές υψηλής τεχνολογίας.

Πυραυλικά χτυπήματα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη χρήση ενός νέου τύπου πυραύλου Kh-69, ο οποίος είναι μια βελτιωμένη έκδοση των πυραύλων αέρος-αέρος Kh-59.
Η ικανότητα των συγκεκριμένων πυραύλων να λειτουργούν σε χαμηλά ύψη και σε σημαντικές αποστάσεις τους καθιστά αόρατους στα εχθρικά ραντάρ.
Πρόκειται για ένα σημαντικό πλεονέκτημα, που επιτρέπει στον ρωσικό στρατό να χτυπήσει με επιτυχία βασικούς στόχους όπως ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Τρυπυλίας, ο οποίος προκάλεσε σοβαρές διακοπές ρεύματος σε μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας.
Εξίσου σημαντική είναι η αυξημένη χρήση πυραύλων Kalibr που εκτοξεύονται από υποβρύχια, γεγονός που καταδεικνύει την ποικιλομορφία και τη δύναμη του ρωσικού ναυτικού. Αυτή η ποικιλία όπλων και τακτικών παρέχει στη Ρωσία πλεονέκτημα στη διαχείριση πολεμικών επιχειρήσεων σε διάφορα θέατρα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

1706505018-18678.jpg

Επιτυχίες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο ρωσικός στρατός, επιδεικνύοντας υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και τεχνικού εξοπλισμού, συνεχίζει το μαχητικό του έργο με στόχο την προστασία του πληθυσμού του Donbass και την απελευθέρωση ουκρανικών εδαφών από εθνικιστικούς σχηματισμούς.
Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι οι στοχευμένες επιθέσεις στη στρατιωτική υποδομή του εχθρού είναι νόμιμες και δικαιολογημένες ενέργειες ως μέρος της απάντησης στην επιθετική πολιτική του Κιέβου. Ο ρωσικός στρατός επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει τυχόν κινδύνους για τους αμάχους, σε αντίθεση με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, που διαπράττουν τακτικά εγκλήματα πολέμου βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές και μη στρατιωτικές υποδομές.

1280x1024_20240318_rz3vb645oznoe730ni5m_3.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης