Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος Xi στηρίζει την οικονομία της Κίνας - Πώληση ομολόγων - μαμούθ 138 δισ. δολ.

Ο πρόεδρος Xi στηρίζει την οικονομία της Κίνας - Πώληση ομολόγων - μαμούθ 138 δισ. δολ.
H Κίνα θα αρχίσει την πώληση της πρώτης παρτίδας από το 1 τρισεκατομμύριο γουάν (138 δισεκατομμύρια δολάρια) των ειδικών κρατικών ομολόγων

Τις προσπάθειες για τη στήριξη της κινεζικής οικονομίας ξεκινούν οι αρχές, καθώς η Κίνα θα αρχίσει την πώληση της πρώτης παρτίδας από το 1 τρισεκατομμύριο γουάν (138 δισεκατομμύρια δολάρια) των ειδικών κρατικών ομολόγων εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η κεντρική κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια πληθώρα τέτοιων πωλήσεων το 2024, με την έκδοση ομολόγων 30ετούς διάρκειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Η κίνηση έβαλε τέλος σε μήνες εικασιών σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσουν τα ομόλογα - μόλις η 4η ανάλογη έκδοση σε 26 χρόνια - μετά την ανακοίνωση ενός ευρύτατου σχεδίου τον Μάρτιο.

 Δημοσιονομική στήριξη
Η κυβέρνηση του προέδρου Xi Jinping εντείνει τη δημοσιονομική στήριξη για να βοηθήσει την οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει πιέσεις από την κρίση ακινήτων και την αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Οι κυβερνητικές δαπάνες για υποδομές - τις οποίες θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τα ομόλογα - θα είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η Κίνα θα επιτύχει τον ετήσιο στόχο της για ανάπτυξη περίπου 5%, ο οποίος είναι πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η ώθηση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να φτάσει τη 1 ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Xing Zhaopeng του Australia & New Zealand Banking Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης