Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστική νίκη για το X του Elon Musk στην Αυστραλία - Επίθεση στην ελευθερία του λόγου

Δικαστική νίκη για το X του Elon Musk στην Αυστραλία - Επίθεση στην ελευθερία του λόγου
Το περιστατικό προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Musk και της αυστραλιανής κυβέρνησης
Δικαστική νίκη για τον Elon Musk στην Αυστραλία, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X κέρδισε αναστολή τη Δευτέρα, με το αυστραλιανό δικαστήριο να αρνείται την παράταση της προσωρινής εντολής να μπλοκαριστούν τα βίντεο από το μαχαίρωμα σε εκκλησία του Σίδνεϊ.
Δικαστής ομοσπονδιακού δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση του επιτηρητή eSafety Commissioner του διαδικτύου της Αυστραλίας, να παρατείνει προσωρινή διαταγή για την αφαίρεση των αναρτήσεων στο X που έδειχναν τη βίαιη επίθεση σε έναν ιερέα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο επίσκοπος Mar Mari Emmanuel μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος που μεταδόθηκε μέσω ζωντανής ροής και κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.
Μετά το περιστατικό, ο Επίτροπος ηλεκτρονικής ασφάλειας της χώρας έλαβε προσωρινή δικαστική εντολή που διέταξε το X να αποκρύψει αναρτήσεις που έδειχναν πλάνα από την επίθεση.

Επίθεση στην ελευθερία του λόγου

Ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας αμφισβήτησε την προηγούμενη δικαστική απόφαση ως επίθεση στην ελευθερία του λόγου.
«Η ανησυχία μας είναι ότι αν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χώρα επιτρέπεται να λογοκρίνει περιεχόμενο για ΟΛΕΣ τις χώρες, κάτι που ζητά ο Αυστραλός “κομισάριος ηλεκτρονικής ασφάλειας”, τότε τι εμποδίζει οποιαδήποτε χώρα να ελέγχει ολόκληρο το Διαδίκτυο;», ανέφερε ο Musk στο X.
Το περιστατικό προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Musk και της αυστραλιανής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Anthony Albanese.
Σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα, ο Albanese είπε ότι ο Musk νομίζει ότι «είναι υπεράνω του αυστραλιανού νόμου» και τον κατηγόρησε για την «αλαζονεία» του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης