Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί το Rabotino είναι παγίδα θανάτου για τους Ουκρανούς – Το μακάβριο σχέδιο για τα ματωμένα 61 δισ των ΗΠΑ

Γιατί το Rabotino είναι παγίδα θανάτου για τους Ουκρανούς – Το μακάβριο σχέδιο για τα ματωμένα 61 δισ των ΗΠΑ
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέβαλαν βαρύ τίμημα χιλιάδων ανθρώπινων ζωών για αυτό το κομμάτι γης - Ποια η σχέση της αιματοχυσίας με το πακέτο των 61 δισεκατομμυρίων από ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Ο οικισμός Rabotino παίζει σημαντικό ρόλο στην προπαγάνδα του Κιέβου και οι Ουκρανοί αξιωματικοί στέλνουν κατά κύμα στρατεύματα σε μάταιες προσπάθειες να το ανακτήσουν από τον ρωσικό έλεγχο.
Το χωριό Rabotino στην περιοχή Zaporizhia έχει γίνει παγίδα θανάτου για Ουκρανούς στρατιώτες, αφού οι προσπάθειές τους να το ανακτήσουν από τον ρωσικό έλεγχο οδήγησαν σε ένα άμεσο ραντεβού με τον θάνατο, δήλωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» και αξιωματούχος της περιοχής Vladimir Rogov.
«Ο εχθρός προσπάθησε να εισβάλει από θέσεις πίσω από το χωριό, στο νεκροταφείο.
Οι προσπάθειες αντεπίθεσης για την ανάκτηση χαμένων θέσεων στο χωριό απέτυχαν.
Οι στρατιώτες μας ανάγκασαν τον εχθρό σε φυγή.
Έχασαν στρατιώτες και υποχώρησαν », είπε ο Rogov.
Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί αξιωματικοί στέλνουν συνεχώς νέες εφεδρείες σε μάταιες προσπάθειες εισβολής στο Rabotino.

Το  Rabotino έχει μεγάλη αξία για την ουκρανική ηγεσία

Το Κίεβο επιμένει ότι ο προσωρινός έλεγχος αυτού του χωριού ήταν ένα βασικό επίτευγμα της αντεπίθεσης του καλοκαιριού του 2023.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Zaporizhia Yevgeny Balitsky εξήγησε στο Sputnik ότι το Rabotino είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τα ουκρανικά στρατεύματα και «οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέβαλαν βαρύ τίμημα χιλιάδων ανθρώπινων ζωών για αυτό το κομμάτι γης και έχασαν τεράστιο όγκο εξοπλισμού» κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Για να καταλάβει το Rabotino, η Ουκρανία ανέπτυξε ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από τη Δύση που προορίζονται για στρατηγικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, οι προσπάθειες του Κιέβου ήταν μάταιες αφού τον Φεβρουάριο 2024, οι Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο Rabotino, εξουδετερώνοντας πλήρως τη βραχύβια επιτυχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», τόνισε ο Balitsky.
Σύμφωνα με τον Rogov, το χωριό Rabotino βρίσκεται τώρα στη «γκρίζα ζώνη» που σημαίνει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν το ελέγχουν πλέον.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι αρκετές ουκρανικές αντεπιθέσεις στο Rabotino κατεστάλησαν τις προηγούμενες μέρες.

Τα ματωμένα 61 δισ. δολάρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η ουκρανική ηγεσία δεν ενδιαφερόταν τόσο για το συγκεκριμένο κομμάτι γης, όσο για το πακέτο των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ, το οποίο τελικά εγκρίθηκε τον Απρίλιο 2024 μετά από πολλούς μήνες αναμονής.
Ο Zelensky και η αυλή του με τη συνδρομή Αμερικανών συμβούλων έπρεπε να κάμψουν τις εύλογες αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να εγκριθεί η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ.
Και ο ασφαλέστερος τρόπος για να επιτευχθεί ήταν η συνεχιζόμενη αιματοχυσία.
Η ουκρανική ηγεσία για να εξασφαλίσει το πακέτο των 61 δισεκατομμυρίων έπρεπε να «συγκινήσει» τους Ρεπουμπλικάνους που είχαν στυλώσει τα πόδια.
Είχε τη βοήθεια Δημοκρατικών γερουσιαστών, όπως ο Lindsay Graham, ο οποίος με απύθμενο κυνισμό είχε δηλώσει ότι τα χρήματα των Αμερικανών «πιάνουν τόπο» γιατί μαζί με τους Ουκρανούς «σκοτώνονται και Ρώσοι» ενώ ζήτησε από τον Zelensky να πολεμήσει μέχρι τελευταίου Ουκρανού.

«Όλοι θα Πολεμήσουν – επιλέξτε τη δική σας μονάδα τώρα»

Ωστόσο με τις απώλειες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο το ουκρανικό καθεστώς σύντομα δεν θα έχει άνδρες και γυναίκες για να στρατολογήσει και έτσι αποφάσισε να καταφύγει σε …χολιγουντιανές συνταγές, προκειμένου να συνεχίσει να ταΐζει την κρεατομηχανή.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, η ουκρανική διοίκηση αποφάσισε να «επιτρέψει» στους Ουκρανούς, που στρατολογούνται να επιλέξουν οι ίδιοι πού θέλουν να υπηρετήσουν στον στρατό.
«Επιλέξτε τη δική σας περιπέτεια», τιτλοφορείται η νέα καμπάνια της αδίστακτης ουκρανικής ηγεσίας.
«Ο στρατός της Ουκρανίας, απαξιωμένος και ηττημένος από τις ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, χρειάζεται επειγόντως νέους πολεμιστές, καθώς αναμένεται να φτάσει περισσότερη δυτική στρατιωτική βοήθεια τις επόμενες εβδομάδες.
Αλλά οι ουρές των πατριωτών εθελοντών που παρατάχθηκαν έξω από κέντρα στρατολόγησης στην αρχή της σύγκρουσης έχουν εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό», γράφουν οι Financial Times.
Η βρετανική εφημερίδα επεσήμανε ότι η νέα στρατηγική στρατολόγησης είναι μια προσπάθεια να κάνει τη στρατιωτική θητεία «να ακούγεται πιο συναρπαστική», καθώς επιτρέπει στους «άντρες να επιλέξουν τη δική τους μονάδα και ακόμη και τον ακριβή ρόλο τους».
Αυτή η στρατηγική στρατολόγησης επιβλήθηκε, λόγω της κοινής γνώσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο στρατός από τη διαφθορά και την έλλειψη πυρομαχικών έως τους ανίκανους διοικητές, την έλλειψη εκπαίδευσης και την αδυναμία των στρατιωτών της πρώτης γραμμής να φύγουν με άδεια.
Αυτά τα ζητήματα έχουν συμβάλει σε χαμηλό αριθμό εθελοντών.
«Όλοι θα Πολεμήσουν – επιλέξτε τη δική σας μονάδα τώρα», αναφέρει η επιγραφή μίας επιτροπής, που στρατολογεί για το τάγμα των λύκων Da Vinci, το οποίο αρχικά συστάθηκε ως η παραστρατιωτική πτέρυγα της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας».
«Η ιδέα είναι ότι δίνοντάς τους την αίσθηση του ελέγχου, οι Ουκρανοί μπορούν να πειστούν να εγγραφούν σε πιο γνωστές και πιθανώς καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες.
Ή ότι θα αναλάβουν εξειδικευμένους ρόλους στα μετόπισθεν, για να υποστηρίξουν τις αναπτύξεις της πρώτης γραμμής», αναφέρουν οι Finacial Times, που επικαλούνται υψηλόβαθμες ουκρανικές πηγές.
war_holywood.jpg
Το κρυφό, εκβιαστικό και μακάβριο μήνυμα της καμπάνιας

Το κρυφό μήνυμα που κρύβεται πίσω από τη μακάβρια αυτή καμπάνια είναι ότι εάν Ουκρανοί δεν προσφερθούν εθελοντικά τώρα, διατρέχουν τον κίνδυνο να στρατευτούν αργότερα στο τυπικό πεζικό σχηματισμοί υπό χειρότερους διοικητές και με τον θάνατο εξασφαλισμένο.
Η επιστράτευση στην Ουκρανία έρχεται εν μέσω μιας ολοένα και πιο απελπιστικής κατάστασης στο μέτωπο, με τη Ρωσία να προελαύνει σε Donbass και Kharkiv.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ παραδέχονται ότι η πρώτη γραμμή μπορεί να είναι κοντά στην κατάρρευση, προκαλώντας ολοένα και πιο ανησυχητικές απειλές κλιμάκωσης από το δυτικό μπλοκ, ειδικά τη Γαλλία.
Υπενθυμίζεται ότι η Washington Post επικαλούμενη έναν Ουκρανό βουλευτή τον περασμένο μήνα, αποκάλυψε ότι η δήλωση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky τον Φεβρουάριο σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτικών νεκρών ήταν σκόπιμα ψευδής για να μην φοβίσει τους πολίτες εν μέσω προβλημάτων στρατολόγησης.
Εκείνη την εποχή, ο Zelensky, ισχυρίστηκε ότι μόνο 31.000 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί από το 2022.
«Δεν νομίζω ότι είναι έκτακτη ανάγκη αυτή τη στιγμή.
Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους, αλλά πρέπει να ισορροπήσουμε…
Βλέπουμε τόσους πολλούς θανάτους και τόσους πολλούς τραυματίες.
Εάν πάνε, τα στρατεύματα στο μέτωπο θέλουν να μάθουν πόσο καιρό θα είναι εκεί», είπε ο βουλευτής.

ukraube.JPG
Δραματική η κατάσταση στο μέτωπο

Η εφημερίδα σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει επίθεση φέτος λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε στρατιωτικό δυναμικό και της ανώτερης ρωσικής δύναμης πυρός.
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε στις 11 Απριλίου ένα νομοσχέδιο για την επιστράτευση αμάχων για την ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εξαντληθεί από δύο χρόνια στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ο Zelensky υπέγραψε τον νόμο στις 16 Απριλίου.
Σύμφωνα με το νομοθέτημα, όλα τα άτομα που υπόκεινται σε στρατιωτική θητεία πρέπει να παρουσιαστούν στις επιτροπές στράτευσης για να διευκρινίσουν τα στοιχεία εγγραφής τους εντός 60 ημερών από την ανακοίνωση της επιστράτευσης, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Επίσης, υποχρεώνει τα άτομα που υπόκεινται σε στρατιωτική θητεία να φέρουν στρατιωτικά δελτία ταυτότητας και να τα προσκομίζουν, όταν τους ζητηθεί από τα στρατιωτικά κέντρα στράτευσης, την αστυνομία και τους συνοριοφύλακες.
Σε άλλο άρθρο ένας Ουκρανός στρατιώτης είπε στην Washington Post ότι οι λόχοι στο τάγμα του ήταν στελεχωμένοι στο 35% των κανονικών επιπέδων, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα επιχειρούν σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο όλες αυτές τις εβδομάδες αργότερα.
war_2.JPG

Οι Ουκρανοί κάνουν τον πόλεμο να φαίνεται θανάσιμο παιχνίδι

Οι Ουκρανοί έχουν πλήρη επίγνωση ότι ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας είναι μάταιος και δεν έχουν κίνητρο να πολεμήσουν
, ακόμα κι αν το καθεστώς του Κιέβου εισάγει την καμπάνια «διάλεξε τη δική σου περιπέτεια», που κάνει την ισχυρή πιθανότητα θανάτου ή μόνιμης παραμόρφωσης να ακούγεται σαν διακοπές σε μια εξωτική τοποθεσία, παρατηρεί ο γεωπολιτικός αναλυτής Ahmed Adel.
Ο ουκρανικός στρατός θέλει να στρατολογήσει έως και 500.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.
Αλλά αυτό θα αποδειχθεί αδύνατο, εκτός εάν στρατολογηθούν βίαια άτομα, που σημαίνει ότι δεν θα έχουν κίνητρα και το πιο σημαντικό, δεν θα επηρεάσουν θετικά τις φθίνουσες δυνατότητες του Κιέβου.
Οι Ουκρανοί κατανοούν ότι το να πολεμήσουν με τη Ρωσία ισοδυναμεί ουσιαστικά με θανατική ποινή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης