Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανυποχώρητος ο Cameron για εξαγωγές βρετανικών όπλων στο Ισραήλ: Η απαγόρευση θα ενισχύσει την Hamas

Ανυποχώρητος ο Cameron για εξαγωγές βρετανικών όπλων στο Ισραήλ: Η απαγόρευση θα ενισχύσει την Hamas
H Βρετανία βρίσκεται σε μία "εντελώς αντίθετη θέση” από αυτή των ΗΠΑ σε σχέση με την αποστολή όπλων στο Ισραήλ, όπως είπε ο D. Cameron
Ανυποχώρητος φαίνεται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας David Cameron όσον αφορά στον τερματισμό των πωλήσεων βρετανικών όπλων στο Ισραήλ λόγω της επικείμενης χερσαίας επίθεσής του στη Rafah στη Λωρίδα της Γάζας: «η απαγόρευση θα ενδυνάμωνε τη Hamas», δήλωσε σήμερα Κυριακή 12/5.
Το Ισραήλ διέταξε χθες τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τις περισσότερες συνοικίες της πόλης, σε μία ένδειξη κλιμάκωσης των πιέσεων για μία χερσαία επίθεση, παρά την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, για την αναστολή της παράδοσης μερικών αμερικανικών οπλικών συστημάτων, στην περίπτωση εκδήλωσης της ισραηλινής επίθεσης.

Ο Cameron δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει μία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, υπό την απουσία ενός σχεδίου προστασίας εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που έχουν βρει καταφύγιο στην πόλη, νοτίως της Γάζας.
Ωστόσο, η Βρετανία βρίσκεται σε μία "εντελώς αντίθετη θέση” από αυτή των ΗΠΑ σε σχέση με την αποστολή όπλων στο Ισραήλ, όπως είπε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ποσοστό μικρότερο του 1% από τα όπλα που έχει στο οπλοστάσιο του το Ισραήλ και προέρχονται από την Βρετανία ελέγχονται ήδη, από ένα αυστηρό σύστημα αδειοδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης