Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρώσος πρέσβης): Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις επιτυχίες της Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο γι'αυτό στέλνουν νέα όπλα

Antonov (Ρώσος πρέσβης): Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις επιτυχίες της Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο γι'αυτό στέλνουν νέα όπλα
Ο Anatoly Antonov επέκρινε επίσης την αμερικανική κυβέρνηση επειδή απέσυρε την ευθύνη για τις ουκρανικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία με τη χρήση όπλων που προμηθεύονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, που ανακοινώθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, είναι μια αντίδραση στην επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov.
"Η αποστολή όπλων στο καθεστώς Zelensky είναι μια αντίδραση στην επιτυχία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην πρώτη γραμμή.
Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας συνεχίζουν να απελευθερώνουν τη ρωσική γη με τις ηρωικές προσπάθειές τους.
Η Αμερική αναγνωρίζει αυτό το γεγονός", είπε ο απεσταλμένος στο το σχόλιό του, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας.
Ο Antonov κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση επειδή απεκδύεται της ευθύνης για τις ουκρανικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία με τη χρήση όπλων που προμηθεύονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η κυβέρνηση [των ΗΠΑ] δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι τα αμερικανικά όπλα σκοτώνουν πολίτες στο ρωσικό έδαφος», είπε ο διπλωμάτης σε σχόλια που αναρτήθηκαν στο κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας.
«Ο Λευκός Οίκος αρνείται υποκριτικά την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Antonov, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών των ΗΠΑ σιωπά για το πώς οι νεοναζί χρησιμοποιούν τα θανατηφόρα όπλα που λαμβάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Εν τω μεταξύ, πύραυλοι πέφτουν σε κτίρια κατοικιών και σχολεία στο Donbass, στην Κριμαία, στην περιοχή Belgorod.
Παιδιά και γυναίκες πεθαίνουν», είπε, ενώ το καθεστώς του Κιέβου δεν νοιάζεται για τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους δυτικούς χορηγούς του να μην χρησιμοποιήσουν τα πυρομαχικά τους εναντίον στόχων στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης