Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Lockheed Martin υπέγραψαν συμβόλαιο παραγωγής πυραύλων GMLRS - «Στράγγιξαν» τα αμερικανικά αποθέματα λόγω Ουκρανίας

ΗΠΑ - Lockheed Martin υπέγραψαν συμβόλαιο παραγωγής πυραύλων GMLRS - «Στράγγιξαν» τα αμερικανικά αποθέματα λόγω Ουκρανίας
Η εκτέλεση της εντολής παραγωγής των νέων πυραύλων όπως σημειώνεται, υπολογίζεται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2027.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμβόλαιο με την αμερικανική στρατιωτική-βιομηχανική εταιρεία Lockheed Martin ύψους πάνω από 332 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων υψηλής ακρίβειας GMLRS, με τα οποία προμηθεύουν την Ουκρανία, ανέφερε το Πεντάγωνο.
«Η Lockheed Martin έλαβε μια αλλαγή στο συμβόλαιο παραγωγής, για το καθοδηγούμενο πυραυλικό σύστημα με τζετ εκτοξευτή (GMLRS) ύψους 332,1 εκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε η δήλωση.
Η εκτέλεση της εντολής, όπως σημειώνεται, υπολογίζεται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2027.
Οι πύραυλοι GMLRS είναι αυτοί που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία από τις δικές του στρατιωτικές αποθήκες των ΗΠΑ και την επακόλουθη αγορά νέων όπλων από το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και είναι ένα «παιχνίδι με τη φωτιά».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα είναι νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης όχι μόνο της προμήθειας όπλων, αλλά και της εκπαίδευσης προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.
Το Κρεμλίνο είπε ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εγκρίνει πιθανή πώληση τριών συστημάτων HIMARS στην Ουκρανία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε μια πιθανή κίνηση για την πώληση τριών εκτοξευτών πολλαπλών πυραύλων HIMARS στην Ουκρανία έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (DSCA).
«Το State Department έχει αποφασίσει να εγκρίνει μια έκτακτη ξένη στρατιωτική πώληση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας συστημάτων πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) και συναφών στοιχείων υλικοτεχνικής υποστήριξης και προγράμματος για εκτιμώμενο κόστος 30 εκατομμυρίων δολαρίων», ανακοίνωσε η υπηρεσία, η οποία ειδικεύεται στον εξοπλισμό ξένων δυνάμεων ασφαλείας.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης