Τελευταία Νέα
Διεθνή

Belyaev (Ρώσος πρέσβης): Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν βρετανικά όπλα για να χτυπήσουν Belgorod, Kursk

Belyaev (Ρώσος πρέσβης): Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν βρετανικά όπλα για να χτυπήσουν Belgorod, Kursk
αυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά όπλα που προμήθευσαν οι Βρετανοί για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές και αμάχους στο Donbass. και άλλες ρωσικές περιοχές», είπε ο διπλωμάτης
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν ενεργά όπλα που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για επιθέσεις εναντίον ρωσικών περιοχών Belgorod και Kursk, δήλωσε ο διευθυντής του δεύτερου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Sergei Belayev σε συνέντευξή του στο TASS.
Τόνισε ότι η Βρετανία παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς δωρητές στο καθεστώς του Κιέβου, καθώς ασκεί πιέσεις για προμήθειες όπλων στο Κίεβο από άλλες χώρες.
"Σύμφωνα με τους ίδιους τους Άγγλους, από το 2022, το Λονδίνο έχει ήδη δωρίσει περίπου 7,1 δισ. λίρες για τους αμυντικούς σκοπούς της Ουκρανίας.
Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά όπλα που προμήθευσαν οι Βρετανοί για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές και αμάχους στο Donbass. και άλλες ρωσικές περιοχές», είπε ο διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον Belyaev, η απόφαση να στείλει άλλα 500 εκατομμύρια λίρες (617 εκατομμύρια δολάρια) στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο που ανακοινώθηκε από τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak στις 23 Απριλίου έρχεται καθώς το Λονδίνο επιδιώκει να επιδείξει την επιθυμία του να ηγηθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη.
«Οι Άγγλοι ενήργησαν με παρόμοιο τρόπο όταν κινήθηκαν για να παραδώσουν πυραύλους κρουζ Storm Shadow και άρματα μάχης Challenger II στην Ουκρανία», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης