Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pavliuk (Ουκρανός διοικητής): Το επόμενο δίμηνο σε κρίσιμη φάση ο πόλεμος κατά της Ρωσίας

Pavliuk (Ουκρανός διοικητής): Το επόμενο δίμηνο σε κρίσιμη φάση ο πόλεμος κατά της Ρωσίας
Η απώλεια του Chasiv Yar δεν θα «είναι αποφασιστικής σημασίας», καθώς είναι «ένας απλός αστικός οικισμός», σύμφωνα με τον Pavliuk
Σε κρίσιμη φάση τους επόμενους δύο μήνες θα εισέλθει ο πόλεμος κατά της Ρωσίας, όπως εκτίμησε ο διοικητής του στρατού ξηράς της Ουκρανίας, Oleksandr Pavliuk, εξηγώντας πως η Μόσχα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τις καθυστερήσεις στην παροχή όπλων στο Κίεβο.
Ο Oleksandr Pavliuk σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 10/5 στο περιοδικό The Economist, πριν η Ρωσία επιτεθεί με τεθωρακισμένα σε περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας του Kharkiv, δήλωσε πως «η Ρωσία γνωρίζει ότι αν λάβουμε αρκετά όπλα σε ένα ή δύο μήνες, η κατάσταση θα στραφεί εις βάρος της».
Υπογράμμισε ότι το Κίεβο έχει ανάγκη περισσότερη αντιαεροπορική άμυνα και εκτίμησε ότι αυτή θα ενισχυθεί από την επικειμένη παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Σύμφωνα με τον Pavliuk, η Μόσχα θα παραμείνει επικεντρωμένη στην αργή προέλασή της στις επαρχίες Lugansk και Donetsk στα ανατολικά, ενώ «δοκιμάζει τη σταθερότητα των γραμμών μας προτού επιλέξει την πιο κατάλληλη κατεύθυνση».
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει αρκετά χωριά στην ανατολική Ουκρανία, αφού έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Avdiivka τον Φεβρουάριο.
Ο Pavliuk φάνηκε να υποτιμά τη σημασία ενδεχόμενης απώλειας της πόλης Chasiv Yar, επίσης στα ανατολικά, η οποία θεωρείται κρίσιμη ώστε η Μόσχα να καταφέρει να ελέγξει άλλες πόλεις.
Κατά τον ίδιο, η απώλεια του Chasiv Yar δεν θα «είναι αποφασιστικής σημασίας», καθώς είναι «ένας απλός αστικός οικισμός».
Ακόμη, ανέφερε πως πιστεύει ότι θα υπάρξει νέο ενδιαφέρον για το Κίεβο, απ΄ όπου οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν λίγο μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία, αφού αρχικά προσπάθησαν να προελάσουν προς την πρωτεύουσα.
«Η υπεράσπιση του Κιέβου παραμένει μία από τις βασικές μας ανησυχίες, ανεξαρτήτως του πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα ανατολικά», δήλωσε στον Economist, εξηγώντας πως «είναι η καρδιά της Ουκρανίας και γνωρίζουμε τον ρόλο κλειδί που θα παίξει η άμυνα της πρωτεύουσας στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης