Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ για Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία δεν είναι «νεκρές» - Το Ισραήλ να μην επιτεθεί στη Rafah

ΗΠΑ για Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία δεν είναι «νεκρές» - Το Ισραήλ να μην επιτεθεί στη Rafah
«Μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah θα αποδυνάμωσε περαιτέρω τη θέση του Ισραήλ στον κόσμο»
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah θα αποδυναμώσει τη θέση του Ισραήλ στις συνομιλίες για εκεχειρία με τους Παλαιστίνιους μαχητές της Hamas, δήλωσε την Πέμπτη 9/5 ο εκπρόσωπος του State Department, Matthew Miller.
Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να συνεργάζεται με το Ισραήλ για τροποποιήσεις σε μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλε η Hamas, είπε, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την οριστικοποίηση του κειμένου μιας συμφωνίας, αλλά ότι η δουλειά ήταν «απίστευτα δύσκολη».
«Πιστεύουμε στην πραγματικότητα ότι μια επιχείρηση στη Rafah θα αποδυνάμωσε τη θέση του Ισραήλ τόσο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και γενικότερα. Έχουμε μιλήσει για αυτό στο παρελθόν, ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah θα αποδυνάμωσε περαιτέρω τη θέση του Ισραήλ στον κόσμο, θα προκαλούσε περαιτέρω απόσταση από του εταίρους του στην περιοχή που στην πραγματικότητα συμμερίζονται τον στόχο του Ισραήλ να δει τη Hamas ηττημένη και θέλουν να δουν τη Hamas να αντικατασταθεί με μια διαφορετική δομή διακυβέρνησης στη Γάζα» ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες καθαυτές, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την ισραηλινή κυβέρνηση για τις τροποποιήσεις στην πρόταση που υπέβαλε η Hamas νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το κείμενο, και θα πω απλώς ότι κάθε προσπάθεια όπως αυτή είναι απίστευτα δύσκολη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Miller.
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους (Ισραήλ) για άλλες επιλογές που μπορούν να ακολουθήσουν… Παρουσιάσαμε μια πλήρη σειρά άλλων επιλογών πολιτικής που μπορούν να κάνουν και πιστεύουμε ότι θα πετύχουν τον στόχο της διάλυσης της Hamas και του ‘’στραγγαλισμού’’ των ταγμάτων της Hamas που παραμένουν στη Rafah χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο οι άμαχοι εκεί, χωρίς να προκληθεί αυτή η μαζική μετατόπιση πληθυσμού χωρίς να μην έχουν πού να πάνε» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης