Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gervalla (ΥΠΕΞ Κόσοβο): Υποστηρίζουμε την Ουκρανία παρόλο που δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο

Gervalla (ΥΠΕΞ Κόσοβο): Υποστηρίζουμε την Ουκρανία παρόλο που δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο
Η ΥΠΕΞ του Κοσόβου τόνισε ότι η μόνη λύση σε αυτή τη σύγκρουση είναι να χάσει η Ρωσία τον πόλεμο
Η υπουργός Εξωτερικών και Διασποράς (MPJD), Donika Gërvalla, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο υποστηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, παρόλο που το επίσημο Κίεβο δεν αναγνωρίζει την υπηκοότητα.
Η Gërvalla είπε την Τετάρτη ότι η μόνη λύση σε αυτή τη σύγκρουση είναι να χάσει η Ρωσία τον πόλεμο, διαφορετικά, σύμφωνα με αυτήν, «η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για άλλες συγκρούσεις στην ήπειρό μας».
«Η Ουκρανία δεν έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου ως κράτος, αλλά πιστεύουμε πραγματικά ότι γνωρίζουμε τι περνάει η Ουκρανία.
Ενώ το Κοσσυφοπέδιο είναι μια μικρή χώρα με πολύ μικρές ευκαιρίες για βοήθεια, προσπαθήσαμε να είμαστε πολύ χρήσιμοι με την Ουκρανία και δεν διστάσαμε να δείξουμε την άνευ όρων υποστήριξή μας και τη συμπάθειά μας στον ουκρανικό λαό και κράτος», είπε στο Associated Press.

Μύδροι κατά της Σερβίας

Μιλώντας για τη Σερβία, η Gërvalla είπε ότι «δεν μπορείς να είσαι υποψήφια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα να είσαι εκπρόσωπος της Ρωσίας».
Η Ρωσία κήρυξε πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στη Δύση ως τέτοια...
Και ξέρουμε ότι υπάρχει μόνο μία λύση, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για την Ευρώπη. Μόνο η Ρωσία μπορεί να χάσει τον πόλεμο και η Ουκρανία μπορεί να τον κερδίσει. Διαφορετικά, η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για άλλες συγκρούσεις στην ήπειρό μας», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στο Βελιγράδι τόνισε ότι έχει επιπτώσεις στην Ευρώπη καθώς δείχνει ότι η Σερβία «ταυτίζεται με τους αντιπάλους των δυτικοευρωπαϊκών δημοκρατιών».
Ο βουλευτής της Ουκρανίας, Oleksiy Goncharenko, είναι από τις λίγες φωνές στην Ουκρανία που κάλεσε τη χώρα του να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης