Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χειρότερα από τη Δρέσδη – Μελέτη αποκαλύπτει την άνευ προηγουμένου καταστροφή στη Γάζα

Χειρότερα από τη Δρέσδη – Μελέτη αποκαλύπτει την άνευ προηγουμένου καταστροφή στη Γάζα
Κτίρια, νοσοκομεία, χώροι λατρείας έχουν ισοπεδωθεί
Η Λωρίδα της Γάζας έχει βιώσει άνευ προηγουμένου καταστροφή κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου γενοκτονικού πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και «το ποσοστό των ζημιών που καταγράφηκαν δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε μελετήσει πριν», ανέφερε την το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δορυφορικές αναλύσεις αποκαλύπτουν ότι το 56,9 τοις εκατό των κτιρίων της Γάζας υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν έως τις 21 Απριλίου, επηρεάζοντας συνολικά 160.000 κατασκευές. υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πόλης της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει ερευνήσει δορυφορικές εικόνες της Γάζας, φέρεται να είπε ότι «το ποσοστό των ζημιών που καταγράφονται είναι διαφορετικό από οτιδήποτε έχουμε μελετήσει στο παρελθόν».
«Είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο εκτεταμένο από οτιδήποτε έχουμε χαρτογραφήσει», φέρεται να πρόσθεσε ο Scher.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δεινή στην πόλη της Γάζας, όπου σχεδόν τα τρία τέταρτα των κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί.
Επιπρόσθετα, νοσοκομεία στη Γάζα έχουν επίσης υποστεί «επανειλημμένες επιθέσεις από το Ισραήλ».

Πλήρης καταστροφή

Το ιατρικό συγκρότημα Al-Shifa, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, χτυπήθηκε σε δύο επιθέσεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Πέντε νοσοκομεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και μόνο το 28 τοις εκατό των νοσοκομείων λειτουργούν εν μέρει.
Οι αριθμοί που δόθηκαν από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα επιβεβαιώθηκαν από το έργο OpenStreetMap και το Δορυφορικό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών (UNOSAT), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα σχολεία που διοικούνται από τον ΟΗΕ, όπου οι άμαχοι αναζήτησαν καταφύγιο, έχουν επίσης πληρώσει βαρύ τίμημα.
Περίπου το 72,5 τοις εκατό των σχολείων έχουν υποστεί ζημιές, με 53 να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και άλλα 274 να έχουν υποστεί ζημιές από απευθείας πυρά, σύμφωνα με την έκθεση.
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι τα δύο τρίτα των σχολείων θα χρειαστούν μεγάλη ανακατασκευή για να λειτουργήσουν ξανά.
Επιπλέον, οι χώροι λατρείας, συμπεριλαμβανομένων των τζαμιών, έχουν πληγεί σημαντικά.
«Το επίπεδο καταστροφής στη βόρεια Γάζα έχει ξεπεράσει αυτό της γερμανικής πόλης της Δρέσδης, η οποία βομβαρδίστηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις το 1945 σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες συμμαχικές πράξεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», προστίθεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης