Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saudi Aramco: Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο 2023, στα 27,3 δισ. δολάρια

Saudi Aramco: Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο 2023, στα 27,3 δισ. δολάρια
Διόλου ευκαταφρόνητο το ποσό
Σχετικά Άρθρα
Με καθαρά κέρδη-μαμούθ ολοκλήρωσε και το α' τρίμηνο του 2024 η Saudi Aramco, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 27,3 δισ. δολάρια, αν και μειωμένο κατά 14% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023 -λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και της μειωμένης παραγωγής.
Ο μεγαλύτερος ενεργειακός κολοσσός παγκοσμίως, ανακοίνωσε ταμειακές ροές για το τρίμηνο στα 22,8 δισ. δολάρια, από 30,9 δισ. δολάρια πέρυσι.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα διανέμει συνολικό μέρισμα 31 δισ. δολαρίων στη σαουδαραβική κυβέρνηση και σε άλλους μετόχους, το οποίο αποτελείται από ένα βασικό μέρισμα αξίας 20,3 δισ. δολαρίων και μια «τέταρτη διανομή μερίσματος 10,8 δισ. δολαρίων που εξαρτάται από την απόδοση», η οποία θα καταβληθεί το δεύτερο τρίμηνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας για τα αποτελέσματα.
Η Aramco, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, θα διανείμει συνολικά μερίσματα 124,3 δισ. δολαρίων το 2024.
Ο εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας έχει επίσης επενδύσει σημαντικά στις μεταγενέστερες δραστηριότητες και στην ανακάλυψη και παραγωγή φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης