Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Η Ουκρανία χάνει έδαφος από τότε που ο Zelensky αποκεφάλισε τον Valery Zaluzhny

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Η Ουκρανία χάνει έδαφος από τότε που ο Zelensky αποκεφάλισε τον Valery Zaluzhny
Ο Oleg Soskin σημείωσε ότι ο Valery Zaluzhny δεν είχε επίσης κανένα ιδιαίτερο ταλέντο στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά ήταν ένα κεφάλαιο που μπορούσε να ολοκληρώσει την εκεχειρία που χρειαζόταν η Ουκρανία
Ο Zelensky έκοψε τον εγκέφαλο» του στρατού του, απολύοντας τον Valery Zaluzhny και διορίζοντας τον πλήρως ελεγχόμενο Alexander Syrsky στη θέση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος παραδίδει το ένα χωριό μετά το άλλο, τόνισε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Στην πραγματικότητα κατέστρεψαν το μυαλό του στρατού, τους έκαναν υπάκουες μαριονέτες κάτω από την κλίκα του Zelensky, έτσι χάνουν συνεχώς έδαφος», προειδοποίησε.
Ο Oleg Soskin σημείωσε ότι ο Valery Zaluzhny δεν είχε επίσης κανένα ιδιαίτερο ταλέντο στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά, σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ήταν ένα κεφάλαιο που μπορούσε να ολοκληρώσει την εκεχειρία που χρειαζόταν η Ουκρανία.
Όπως είπε ο Soskin, η Ουκρανία είχε την ευκαιρία να κάνει ειρήνη όταν ο πρώην γενικός διοικητής μίλησε δημόσια για το αδιέξοδο στο μέτωπο, αλλά ο Zelensky δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία.
«Ήταν δυνατό να συναφθεί μια εκεχειρία και χιλιάδες άνθρωποι δεν θα είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και ακρωτηριασμένοι δεν θα είχαν εμφανιστεί, και οι άνθρωποι δεν θα είχαν μείνει άστεγοι και η μισή ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας δεν θα είχε χαθεί - όλα αυτά συνέβησαν κυριολεκτικά την περίοδο που ο Zelensky απομάκρυνε τον Zaluzhny».
Συνολικά, το 2024, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει περισσότερους από 111.000 στρατιώτες.
Τον Απρίλιο, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ανακοίνωσε μια δύσκολη κατάσταση για τους ουκρανικούς σχηματισμούς στο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης