Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (CIA): Η νέα θητεία Putin ορίζει το τελικό στάδιο του μεγάλου σχεδίου - «Μια Ρωσία απαλλαγμένη από το δηλητήριο της Δύσης»

Ritter (CIA): Η νέα θητεία Putin ορίζει το τελικό στάδιο του μεγάλου σχεδίου - «Μια Ρωσία απαλλαγμένη από το δηλητήριο της Δύσης»
Ο Putin θα εξαλείψει μια για πάντα το δηλητήριο της κακής επιρροής της Δύσης από το σύστημά της θα δημιουργήσει μια αμιγώς  ρωσική αντίληψη για το τι είναι η Ρωσία
Ο Vladimir Putin ορκίστηκε εκ νέου πρόεδρος της Ρωσίας σήμερα 7/5, σηματοδοτώντας την έναρξη αυτού που ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της CIA και επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών, Scott Ritter, χαρακτηρίζει ως το τελικό στάδιο της πλήρους αποκατάστασης της κυριαρχίας της Ρωσίας, του πλήρους αυτοπροσδιορισμού της από τη Δύση, αλλά και τη συγκρότηση ενός ισότιμου πόλου απέναντι της.
Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του, ο πρόεδρος Putin έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ευθύνη του ως αρχηγού κράτους «να προστατεύσει τη Ρωσία και να υπηρετήσει τον λαό μας» και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας για διάλογο με τη Δύση, εφόσον η τελευταία σταματήσει τις προσπάθειές της να συγκρατήσει την ανάπτυξη της Ρωσίας και να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στη Μόσχα.
«Ο διάλογος είναι δυνατός, μεταξύ άλλων για θέματα ασφάλειας και στρατηγικής σταθερότητας. Αλλά όχι από θέση ισχύος, χωρίς αλαζονεία, έπαρση ή προσωπικούς αποκλεισμόυς, αλλά μόνο με ίσους όρους, σεβόμενοι ο ένας τα συμφέροντα του άλλου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Vladimir Putin, σηματοδοτώντας την εμπέδωση του μακρόπνοου πλάνου του για έναν πολυπολικό κόσμο.
Παράλληλα, υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, η Μόσχα θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους της προς την ευρασιατική ολοκλήρωση από κοινού και με «άλλα κυρίαρχα κέντρα ανάπτυξης» προκειμένου να επιταχύνει το σχηματισμό «μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης και ενός ισότιμου και αδιαίρετου συστήματος ασφαλείας».

Η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν υπαρξιακής φύσης πόλεμο από τη Δύση

Στο εσωτερικό, τόνισε ο Putin, τα θεμέλια του ρωσικού κράτους περιλαμβάνουν «την πολυεθνοτική αρμονία, τη διατήρηση των παραδόσεων όλων των λαών που ζουν στη Ρωσία – έναν πολιτισμό ενοποιημένο υπό τη ρωσική γλώσσα και τον πολυπολιτισμικό μας πολιτισμό».
Το καθήκον του κράτους στο μέλλον θα είναι να «διασφαλίσει αξιόπιστη συνέχεια στην ανάπτυξη της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, να μεγαλώσει και να εκπαιδεύσει νέες γενιές που θα ενισχύσουν και θα αναπτύξουν τη χώρα», υπογράμμισε.
Αν και η ομιλία της ορκωμοσίας του ηγέτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θύμιζε σε τίποτα την τηλεοπτική ομιλία που έδωσε όταν έγινε για πρώτη φορά εν ενεργεία πρόεδρος το 1999, παρόλα αυτά συνδέεται με ένα πολύ σημαντικό κοινό θέμα, όπως εξήγησε ο Scott Ritter στο Sputnik.
«Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Vladimir Putin κατέστησε σαφές ότι η ασφάλεια της Ρωσίας και του ρωσικού λαού είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Γιατί θα έπρεπε να το πει αυτό; Επειδή τη στιγμή που μιλάμε, η Ρωσία βρίσκεται υπό επίθεση από πολλά έθνη σε όλο τον κόσμο – έθνη που επιδιώκουν την υπαρξιακή εξόντωση της Ρωσίας, αν όχι μέσω βίας, τότε μέσω οικονομικού στραγγαλισμού», τόνισε ο πρώην αξιωματικός της CIA.
Αντίθετα, το 1999, η Ρωσία αντιμετώπισε μια διαφορετική απειλή, σύμφωνα με τον σχολιαστή.

O πόλεμος με την Ουκρανία μετασχηματίζει και την ίδια τη Ρωσία

«Το 1999, η Ρωσία δεν αντιμετώπιζε επιθέσεις από έξω από ξένη επιρροή, αλλά επιθέσεις από μέσα», επισήμανε ο Ritter, τονίζοντας τη βαθιά διείσδυση των δυτικών οικονομικών, των πολιτικών συμφερόντων και των δυτικών αξιών, τόσο στη ρωσική κυβέρνηση όσο και μεταξύ των πολιτών.
«Αυτή ήταν μια Ρωσία που είχε χάσει την επαφή με τον εαυτό της», υπογράμμισε με νόημα ο γεωπολιτικός αναλυτής.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του Putin, η Ρωσία σταδιακά «εκκαθαρίστηκε» από αυτές τις συμπεριφορές, με τη σύγκρουση στην Ουκρανία να λειτουργεί ως καταλύτης που επιταχύνει τη μεταμόρφωση της Ρωσίας, αναγκάζοντας τις ελίτ και τους απλούς πολίτες να αναθεωρήσουν ποιοι είναι και τι τους καθορίζει.

Το τελικό στάδιο του αυτοπροσδιορισμού της κυρίαρχης Ρωσίας

Με το βλέμμα προς το μέλλον, ο Ritter αναμένει ότι η νέα θητεία του Putin θα «επαναπροσδιορίσει τη Ρωσία στα τελευταία στάδια αυτού του μετασχηματισμού που κάνει συνεχώς από το 1999, μια Ρωσία που θα εξαλείψει μια για πάντα το δηλητήριο της κακής επιρροής της Δύσης από το σύστημά της θα δημιουργήσει μια καθαρή ρωσική αντίληψη για το τι είναι η Ρωσία».
Όσον αφορά την επικοινωνία και την πιθανή συνεργασία με ξένα κέντρα ισχύος, θα καθοριστεί από την ετοιμότητα της Δύσης να σεβαστεί τη ρωσική ανεξαρτησία, είπε ο σχολιαστής.
«Ο Vladimir Putin κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι επιδιώκει καλές σχέσεις με τη Δύση. Η Ρωσία δεν επιδιώκει να κυριαρχήσει σε κανέναν. Αλλά η Ρωσία θέλει να ζήσει σε ειρηνική συνύπαρξη με τους δυτικούς γείτονές της ως ισότιμη, ως ένα έθνος που δεν ορίζεται από τις δυτικές αξίες, αλλά από τις ρωσικές αξίες», συνόψισε ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης