Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η κατάληψη του Chasiv Yar από τη Ρωσία θα φέρει αστραπιαία το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Γιατί η κατάληψη του Chasiv Yar από τη Ρωσία θα φέρει αστραπιαία το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Το Chasiv Yar είναι υψίστης σημασίας τόσο για τις ρωσικές όσο και για τις ουκρανικές δυνάμεις
Η πόλη Chasiv Yar έχει πολιτική, στρατιωτική και υλικοτεχνική σημασία τόσο για τα ρωσικά όσο και για τα ουκρανικά στρατεύματα.
Είναι απλώς θέμα χρόνου οι ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν τη στρατηγική σημασίας πόλη Chasiv Yar, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας Vadim Skibitsky στον Economist.
«Όχι σήμερα και όχι αύριο, φυσικά, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τα αποθέματα και τις προμήθειες μας», πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην πόλη.
Το Chasiv Yar είναι υψίστης σημασίας τόσο για τις ρωσικές όσο και για τις ουκρανικές δυνάμεις, επειδή η πόλη έχει πολιτική, στρατιωτική και υλικοτεχνική σημασία, δήλωσε στο Sputnik ο ειδικός σε στρατιωτικά ζητήματα Rustem Klupov.
«Στρατιωτικά, η πόλη παραμένει ένα από τα βασικά σημεία άμυνας, που παρέχει υλικοτεχνική και τεχνική υποστήριξη για την ουκρανική ομάδα μάχης που επιχειρεί σε αυτήν την περιοχή», είπε ο Skibitsky, προβάλλοντας επίσης την πλεονεκτική τοπογραφική θέση του Chasiv Yar.

Το απόρθητο φρούριο

Όσον αφορά την πολιτική σημασία, τα ρωσικά στρατεύματα που θα καταλάβουν το Chasiv Yar –το οποίο νωρίτερα περιέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ως «απόρθητο φρούριο»- θα είναι ένα νέο ηθικό και ψυχολογικό πλήγμα για τα ουκρανικά στρατεύματα, των οποίων το μαχητικό πνεύμα έχει ήδη καταρρεύσει. σύμφωνα με τον Skibitsky.
Πρόσθεσε ότι «το κύριο πράγμα τώρα είναι να μετατρέψουμε τη ρωσική επίθεση σε αλυσιδωτή αντίδραση με συνεχείς επιθέσεις, πίεση και ενέργειες».
Σύμφωνα με τον Skibitsky, «η κατάρρευση ορισμένων στοιχείων της άμυνας της Ουκρανίας, για παράδειγμα η υποστήριξη υλικοτεχνικής υποστήριξης, θα συμβάλει στην κατάρρευση της άμυνας των δυνάμεων του Κιέβου στην πρώτη γραμμή».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Oleg Glazunov, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Ανάλυσης και Κοινωνικο-Ψυχολογικών Διαδικασιών του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Plekhanov, χαρακτήρισε το Chasiv Yar «ένα βασικό και άμεσο δρόμο πρώτα προς την πόλη Konstantinovka και στη συνέχεια στις πόλεις Kramatorsk και Slavyansk».
«Όταν το Donetsk έγινε η πρωτεύουσα της ομώνυμης Λαϊκής Δημοκρατίας, το Kramatorsk μετατράπηκε σε πρωτεύουσα της περιοχής του Donetsk (από την πλευρά της Ουκρανίας).
Δηλαδή, στην πραγματικότητα, η πτώση του Chasiv Yar μοιάζει με τη μάχη του Kursk στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει να υποχωρεί και το Donbass θα έχει χαθεί οριστικά, γι' αυτό η πτώση του Chasiv Yar θα είναι ένα σημείο καμπής» της σύγκρουσης στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Glazunov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης