Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος και πανικός στους Ουκρανούς – Η Ρωσία τους περικυκλώνει στο Donetsk, τραγικός ο Syrksy έχασε πλήρως τον έλεγχο

Χάος και πανικός στους Ουκρανούς –  Η Ρωσία τους περικυκλώνει στο Donetsk, τραγικός ο Syrksy έχασε πλήρως τον έλεγχο
Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν εφεδρείες και αναμένεται να περικυκλωθούν από τους Ρώσους σε ένα τεράστιο κομμάτι του Donetsk - Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky έχασε τον έλεγχο στον στρατό
Η ρωσική προέλαση στα περίχωρα του Ocheretino αποδεικνύει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν διαθέτουν εφεδρείες για να ανακόψουν τη μεγάλη επιθετική επιχείρηση, που προετοιμάζει η Μόσχα για τις αρχές του καλοκαιριού του 2024.
Αποδεικνύει επίσης ότι στην ηγεσία του ουκρανικού στρατού επικρατεί πανικός ενώ τα κρούσματα απειθαρχίας σε ολόκληρες ταξιαρχίες είναι εντυπωσιακά.
Η προέλαση των πέντε χιλιομέτρων των ρωσικών δυνάμεων κοντά στο Ocheretino έγινε σε μία στενή λωρίδα πλάτους έως και 500 μέτρων.
Οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να είχαν επιτεθεί στα ρωσικά στρατεύματα από τα πλευρά και να τα περικυκλώσουν.
Ωστόσο αυτό δεν συνέβη και τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την συνδυασμένη επιθετική τους επιχείρηση για να επεκτείνουν την παρουσία τους και στις πλευρές γεγονός που καθιστά αδύνατη την περικύκλωσή τους.

Οι Ουκρανοί δεν έχουν εφεδρείες

Αυτό υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απλώς δεν διαθέτουν εφεδρείες για τέτοιες επιχειρήσεις.
Η ρωσική διοίκηση το γνωρίζει αυτό και το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Έτσι παρατηρείται μία ρωσική σφήνα στην ουκρανική άμυνα με κατεύθυνση προς τα βορειοδυτικά, που κινείται κατά μήκος του σιδηροδρόμου.
Σε αντίθεση με την Ουκρανία, η Ρωσία εξοικονομεί δυνάμεις και εξοπλισμό εδώ και πολύ καιρό.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την πόλη Novoaleksandrovka και στη συνέχεια προς την Konstantinovka κατά μήκος της εθνικής οδού Т0504 που χρησιμοποιείται για τον εφοδιασμό των Ουκρανών στο Chasiv Yar.
Εν τω μεταξύ, το Keramik και το Novokalinovo καταλήφθηκαν από τη βόρεια πλευρά και ο ρωσικός στρατός προχωρά προς το Arkhangelskoye.
Όταν οι ρωσικές δυνάμεις καταλάβουν το τελευταίο, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε Yablonovka και Konstantinovka.
Στη νότια πλευρά κατελήφθησαν το στρατηγικής σημασίας Berdychi και το Solovyevο.

Χάος στον ουκρανικό στρατό

Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, ο Alexander Syrsky, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δεν είναι σε θέση να σταματήσει την επίθεση στην περιοχή αυτή, λόγω της άρνησης της επίλεκτης 3ης ταξιαρχίας εφόδου να κινηθεί προς το Ocheretino.
Τα κρούσματα ανυπακοής έχουν αυξηθεί δραματικά στον ουκρανικό στρατό και γενικότερα παρατηρείται μία χαώδης κατάσταση.
«Η διοίκηση είναι σε πανικό. Δεν μπορώ να πιστέψω την αδυναμία της διοίκησης να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των καταστροφικών συνεπειών της ρωσικής επίθεσης, αν δεν γίνει τίποτα, η προδοσία θα είναι η μόνη εξήγηση», ανέφερε ένα απίστευτο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στη ίδια την ιστοσελίδα του ουκρανικού στρατού!

Θέμα χρόνου η πτώση του Chasiv Yar, οι Ουκρανοί χάνουν το σημαντικότερο οχυρό τους στο Seversky Donets

Εξάλλου τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάληψη του σημαντικότερου ουκρανικού οχυρού κοντά στο κανάλι Seversky Donets.
Σε εκείνο το σημείο τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ένα εκτεταμένο δίκτυο διόδων για τη μετακίνηση στρατιωτικού προσωπικού μεταξύ του νότιου τμήματος της πόλης, του στρατοπέδου Mir και της θέσης Bunker των ενόπλων δυνάμεων.
Μόνο από την εν λόγω περιοχή μπορούσαν οι Ουκρανοί να κρατήσουν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου T-0504.
Τα χαρακώματα σε αυτό το τμήμα του οχυρού είχαν προετοιμαστεί προσεκτικά, γι' αυτό οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν εξαντλητικά Grad MLRS, αλλά και βαριά πυροβόλα 2S7 Pion για την καταστροφή τους.
Το νότιο τμήμα της αμυντικής γραμμής στο Chasiv Yar έχει ιδιαίτερη σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, επειδή μια ήττα σε εκείνο το σημείο θα μπορούσε να κόψει τους Ουκρανούς στα δύο, όπως συνέβη ήδη στην Avdiivka.
Σε περίπτωση επικράτησης, ο ρωσικός στρατός θα μπορεί να εισέλθει στην κατοικημένη περιοχή Chasiv Yar κοντά στη βιομηχανική ζώνη και τον κεντρικό αμυντικό κόμβο.
Σε αυτήν την περίπτωση, όλες οι ουκρανικές μονάδες που παραμένουν εντός θα βρεθούν περικυκλωμένες.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Υπηρεσίας πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας Vadim Skibitsky πιστεύει ότι η κατάληψη του Chasiv Yar είναι μόνο θέμα χρόνου.

map_14.jpg

Οι Ρώσοι αυξάνουν την πίεση - Έτοιμοι να περικυκλώσουν τους Ουκρανούς σε ένα τεράστιο τμήμα του Donetsk

Το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει αυξήσει την πίεση σε άλλους τομείς του μετώπου: κοντά στο Urozhainy και το Staromayorsky και κοντά στην Kislovka στην κατεύθυνση Kupyansk.
Αφού καταλάβουν και την Kotlyarevka, τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να φτάσουν στο Kupyansk από το νότο σε μια ευρεία περιοχή.
Οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη στρατιωτών, τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών, δεν θα είναι σε θέση να συγκρατήσουν την επίθεση σε διαφορετικές κατευθύνσεις, όπου δεν θα έχουν πλέον συνεχείς γραμμές χαρακωμάτων ή ναρκοπεδίων.
Με επαρκή αποθέματα και αεροπορική υποστήριξη, οι Ρώσοι θα είναι σύντομα σε θέση να προχωρήσουν αρκετά γρήγορα παντού, δημιουργώντας απειλή περικύκλωσης για τις ουκρανικές μονάδες σε ένα τεράστιο τμήμα του μετώπου στην περιοχή του Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης