Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν ξεχνά την τραγωδία στην Οδησσό η Ρωσία - Ανεγείρει μνημείο για τα θύματα στο Σπίτι των Συνδικάτων

Δεν ξεχνά την τραγωδία στην Οδησσό η Ρωσία - Ανεγείρει μνημείο για τα θύματα στο Σπίτι των Συνδικάτων
«Αντίγραφο μπορεί να εγκατασταθεί στην Οδησσό μετά την απελευθέρωση της ρωσικής πόλης από τους Ναζί» τονίζει ο Ρώσος αξιωματούχος
Ο συμπρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου για την ένταξη νέων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexander Malkevich, πρότεινε την ανέγερση μνημείου στη Μόσχα για τα θύματα της τραγωδίας στο Σπίτι των Συνδικάτων, που επισυνέβη στην Οδησσό το 2014.
Μετά την απελευθέρωση της Οδησσού, ένα ακόμα μεγαλύτερο αντίγραφο του μνημείου μπορεί να εμφανιστεί κι εκεί, τόνισε σχετικά στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Προτείναμε τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα στην Οδησσό. Και ακόμη και τώρα αυτό μπορεί να γίνει - στη Μόσχα, στα νοτιοδυτικά, υπάρχει άλλωστε η οδός Odesskaya. Μου φαίνεται ότι θα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί εκεί ένα μνημείο ή κάποιο είδος μνημείου, όπως ένα αντίγραφο, του οποίου μια μεγαλύτερη εκδοχή μπορεί να εγκατασταθεί στην Οδησσό μετά την απελευθέρωση της ρωσικής πόλης από τους Ναζί. Λοιπόν, μετά τη νίκη στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια, χρειάζεται ένα ξεχωριστό δικαστήριο, φυσικά», εξήγησε ο Malkevich.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μνημεία αφιερωμένα στους μαχητές του Ρωσικού Κόσμου που πέθαναν και καταπιέστηκαν στην Ουκρανία θα πρέπει να εγκατασταθούν και σε άλλες απελευθερωμένες πόλεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης