Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 5,5% στα προ φόρων κέρδη της Standard Chartered το α' 3μηνο του 2024

Αύξηση 5,5% στα προ φόρων κέρδη της Standard Chartered το α' 3μηνο του 2024
«Παραμένουμε σίγουροι για την επίτευξη των οικονομικών μας στόχων και διατηρούμε την καθοδήγησή μας για ολόκληρο το έτος 2024», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της StanChart, Bill Winters
Αύξηση 5,5% σημείωσε η Standard Chartered στα προ φόρων κέρδη του α' τριμήνου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια ενίσχυσαν τα κέρδη της τράπεζας που εστιάζει στις αναδυόμενες αγορές.
Η StanChart, η οποία κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της στην Ασία, δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων το τρίμηνο ήταν 1,91 δισ. δολάρια, έναντι 1,81 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και 1,39 δισ. δολαρίων που ήταν η μέση εκτίμηση από τους αναλυτές.
«Προσφέραμε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024, με διψήφια αύξηση των εσόδων και θετική λειτουργική μόχλευση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της StanChart, Bill Winters.
«Παραμένουμε σίγουροι για την επίτευξη των οικονομικών μας στόχων και διατηρούμε την καθοδήγησή μας για ολόκληρο το έτος 2024».
Παρά τα προβλεπόμενα τριμηνιαία κέρδη, η τράπεζα είδε τις πιστωτικές της απομειώσεις να επιδεινώνονται το 2024, με απομείωση 165 εκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες, σε σύγκριση με 20 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.
Η StanChart είχε συνολικά απομειώσεις 850 εκατομμυρίων δολαρίων τα προηγούμενα τρίμηνα για το μερίδιό της στην κινεζική Bohai Bank, η οποία, όπως και οι όμοιές της, υπέφερε από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και την εντεινόμενη κρίση στον τομέα των ακινήτων της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης