Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεφοδιασμός εν πτήσει... Εντυπωσιακό επίτευγμα στον αέρα μεταξύ 2 αεροσκαφών A-400M - Ποια χώρα το... κατάφερε

Ανεφοδιασμός εν πτήσει... Εντυπωσιακό επίτευγμα στον αέρα μεταξύ 2 αεροσκαφών A-400M - Ποια χώρα το... κατάφερε
Ο επιτυχής ανεφοδιασμός δύο αεροσκαφών A400M εν πτήσει σηματοδοτεί μια βασική πρόοδο στις επιχειρησιακές δυνατότητες της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας
Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού κατά την πτήση μεταξύ δύο δικών της αεροσκαφών A400M.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα τέτοιο επίτευγμα επιτυγχάνεται από τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία.
Η ανακοίνωση, έγινε από τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία μέσω του επίσημου λογαριασμού της X (πρώην Twitter) στις 30 Απριλίου, συνοδευόμενη από δημοσιευμένες φωτογραφίες που αποτυπώνουν το ιστορικό γεγονός.
Η υπηρεσία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της σε ανακοίνωσή της, αναφέροντας: «Σήμερα, ανεφοδιάσαμε το A400M μας στον αέρα για πρώτη φορά με ένα δικό μας A400M! Αυτό μας κάνει ακόμα πιο ανεξάρτητους και επεκτείνει την εμβέλεια του στόλου πάρα πολύ».
Ο επιτυχής ανεφοδιασμός με καύσιμα μεταξύ των δύο αεροσκαφών A400M της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της υπηρεσίας, επιτρέποντας εκτεταμένη εμβέλεια και αυξημένη αυτονομία στις εναέριες αποστολές.
Το γεγονός, ακολουθεί ένα προηγούμενο ορόσημο που σημειώθηκε πριν από μήνες, όταν ένα A400M της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε καύσιμα για πρώτη φορά από ένα RAF Voyager κατά τη διάρκεια άσκησης ανεφοδιασμού αέρος-αέρος.
Η Airbus, ο κατασκευαστής του A400M, επαίνεσε το αεροσκάφος ως το πιο προηγμένο, αποδεδειγμένο και πιστοποιημένο αερομεταφορέα που διατίθεται, με τεχνολογίες αιχμής προσαρμοσμένες στις εξελισσόμενες ανάγκες των σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων.
Ο επιτυχής ανεφοδιασμός δύο αεροσκαφών A400M εν πτήσει σηματοδοτεί μια βασική πρόοδο στις επιχειρησιακές δυνατότητες της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενισχύοντας τη στρατηγική της εμβέλεια και την επιχειρησιακή της ευελιξία στην παγκόσμια σκηνή.

GMbSyuNXEAAfoPr.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης