Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φτάνει πια»: Το 56% των Γερμανών λέει «όχι» στην αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία

«Φτάνει πια»: Το 56% των Γερμανών λέει «όχι» στην αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 2 χιλιάδες άτομα
Το 56% των κατοίκων της Γερμανίας αντιτάχθηκε στην προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς «Taurus» στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα αποτυπώνονται σε έρευνα του Ινστιτούτου Forsa για το κανάλι NTV.
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 2 χιλιάδες άτομα.
Πάντως, η Γερμανία δεν σκοπεύει προς το παρόν να στείλει στην Ουκρανία πυραύλους Taurus, καθώς δεν είναι συγκρίσιμοι με τους πυραύλους που της παρέχουν η Γαλλία και η Βρετανία, σύμφωνα με την Bild.
Το Βερολίνο ανησυχεί επίσης ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πληγεί η Γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.
Το Κίεβο ζητά εδώ και καιρό από το Βερολίνο αυτούς τους πυραύλους.
Η Γερμανία έχει απαντήσει επανειλημμένα ότι όσον αφορά τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων θα ενεργήσει σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα ο καγκελάριος Scholz είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου ότι οι πύραυλοι Taurus δεν είναι εφάμιλλοι των γαλλικών SCALP ή των βρετανικών Storm Shadow καθώς οι χώρες αυτές δίνουν γεωχωρικά δεδομένα για τους στόχους απευθείας οι ίδιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης