Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Πολωνίας: Δεν θα πατήσει Πολωνός στρατιώτης στο έδαφος της Ουκρανίας

Μήνυμα Πολωνίας: Δεν θα πατήσει Πολωνός στρατιώτης στο έδαφος της Ουκρανίας
Μπορούμε να στείλουμε όπλα, πυρομαχικά, εξοπλισμό και να εκπαιδεύσουμε Ουκρανούς στην Πολωνία λέει ο Πολωνός υπουργός Άμυνας
Δεν πρόκειται να πατήσει κανείς Πολωνός στρατιώτης στο έδαφος της Ουκρανίας διαμηνύει η Πολωνία, η οποία υποστηρίζει πως η βοήθεια στο Κίεβο μπορεί να συνεχιστεί με τον τρόπο που γίνεται έως σήμερα.
«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την αποστολή Πολωνών στρατιωτών στην Ουκρανία.
Μίλησα για το θέμα αυτό με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας, Sebastien Lecornu, ο οποίος μίλησε όχι για την αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο μέτωπο, αλλά σχετικά με το να επιτραπεί σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ να στηρίξουν τους Ουκρανούς στρατιώτες στα μετόπισθεν» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, Pavel Zalewski.
Σε δηλώσεις του στην πολωνική τηλεόραση, ο Zalewski κατέστησε σαφές πως η Πολωνία διαφωνεί ακόμα και με το σενάριο εκείνο που θέλει την αποστολή Πολωνών στρατιωτών στα μετόπισθεν του ουκρανικού μετώπου.
«Αυτή η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την Πολωνία.
Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα με το να στέλνουμε όπλα, πυρομαχικά, εξοπλισμό ή με το να εκπαιδεύουμε Ουκρανούς στρατιώτες κάτι που ήδη γίνεται στην Πολωνία» τόνισε ο Zalewski, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι προφανές πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την αποστολή Πολωνών στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης