Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 10,8 δισ. τα κέρδη της HSBC το α' 3μηνο του 2024 - Μειώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο

tags :
Στα 10,8 δισ. τα κέρδη της HSBC το α' 3μηνο του 2024 - Μειώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο
Ο δείκτης Common Equity Tier 1 — ο οποίος μετρά το κεφάλαιο της τράπεζας σε σχέση με το ενεργητικό της — ήταν 15,2%
Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα της HSBC για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς τα έσοδα ανήλθαν στα 20,8 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,3% από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και σε σύγκριση με τη διάμεση πρόβλεψη της LSEG για περίπου 16,94 δισ. δολάρια.
Τα κέρδη προ φόρων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου ανήλθαν στα 12,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όταν τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 12,88 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε την πρόβλεψη των 12,61 δισ. δολαρίων από εκτιμήσεις αναλυτών.
Τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν στα 10,84 δισ. δολάρια - χαμηλότερα από τα 11,03 δισ. δολάρια που παρατηρήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο, ένα μέτρο της κερδοφορίας του δανεισμού, μειώθηκε στο 1,63% — έναντι 1,69% πριν από ένα χρόνο.
Ο δείκτης Common Equity Tier 1 — ο οποίος μετρά το κεφάλαιο της τράπεζας σε σχέση με το ενεργητικό της — ήταν 15,2%, έναντι 14,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
Η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από άποψη ενεργητικού, ενέκρινε ένα πρώτο ενδιάμεσο μέρισμα 10 σεντ ανά μετοχή, καθώς και ειδικό μέρισμα 21 σεντ ανά μετοχή.

Ο Noel Quinn θα συνταξιοδοτηθεί

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Noel Quinn, ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση για σχεδόν πέντε χρόνια.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στην ηγεσία της τράπεζας από τον Noel.
Ο Noel είχε μια μακρά και ξεχωριστή καριέρα 37 ετών στην Τράπεζα και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη σημαντική συνεισφορά του στον Όμιλο εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου, Mark Tucker.
«Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HSBC σημείωσε κέρδη ρεκόρ και τις ισχυρότερες αποδόσεις σε πάνω από μια δεκαετία», δήλωσε η Aileen Taylor, γραμματέας της εταιρείας του ομίλου και διευθύνουσα σύμβουλος διακυβέρνησης στην HSBC.
Ο Quinn θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου καθώς η τράπεζα ξεκινά τη διαδικασία αναζήτησης του διαδόχου του.
Η HSBC δήλωσε ότι συμφώνησε να παραμείνει διαθέσιμος μέχρι το τέλος της 12μηνης περιόδου προειδοποίησής του —η οποία λήγει στις 30 Απριλίου 2025— για να υποστηρίξει τη μετάβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης