Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβάκος ευρωβουλευτής άφησε ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου

Σλοβάκος ευρωβουλευτής άφησε ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου
Ο Jan-Christoph Oetjen, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι το περιστατικό θα αναφερθεί στον πρόεδρο της αίθουσας, προσθέτοντας: "Ελπίζουμε ότι το ζώο θα είναι καλά"
Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση ενός Σλοβάκου ευρωβουλευτή, ο οποίος άφησε ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα υπέρ της ειρήνης.
Προς απορία και έκπληξη των παρόντων ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο την Τετάρτη, ο Miroslav Radačovský, επικεφαλής ενός δεξιού κόμματος της Σλοβακίας, έβαλε το χέρι του στην τσάντα του και απελευθέρωσε ένα περιστέρι στην αίθουσα.
Είπε ότι ευχήθηκε ειρήνη "σε όλο τον κόσμο, στους Ρώσους και στους Ουκρανούς". "Θα ήθελα να απελευθερώσω αυτό το περιστέρι ως σύμβολο ειρήνης, για να συμβολίσει ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας αφήσουμε αυτό το περιστέρι να μας ενώσει όλους".
Ωστόσο, αντί να "ενώσει" τους παρευρισκόμενους, το κόλπο φάνηκε να τρομοκρατεί ορισμένους από όσους ήταν στην αίθουσα. Η Caroline Roose, Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, έθεσε θέμα τάξης λέγοντας ότι ο Radačovský χρησιμοποίησε ένα ζωντανό ζώο για να κάνει πολιτική τοποθέτηση, αψηφώντας τους κανόνες του κοινοβουλίου.
"Χρησιμοποίησε ένα ζώο, κρυμμένο στην τσάντα του σαν ένα απλό αντικείμενο, μόνο και μόνο για να κάνει μια ειρηνική δήλωση σήμερα. Τι θα κάνετε για να πάρετε πίσω αυτό το ζώο, κύριε; Πού είναι η ευημερία των ζώων στη χειρονομία αυτού του ομιλητή; Το βρίσκω απολύτως απαράδεκτο", δήλωσε ο Roose.
Καθώς το πουλί πετούσε στην αίθουσα, ένας άλλος συνάδελφος ρώτησε τον Radačovský: "Μπορείτε να το πιάσετε;"
Ο Jan-Christoph Oetjen, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι το περιστατικό θα αναφερθεί στον πρόεδρο της αίθουσας, προσθέτοντας: "Ελπίζουμε ότι το ζώο θα είναι καλά".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης