Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελία από πρώην στέλεχος της NASA - Οι δορυφόροι του Elon Musk μας δηλητηριάζουν

Καταγγελία από πρώην στέλεχος της NASA - Οι δορυφόροι του Elon Musk μας δηλητηριάζουν
«Κανείς δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη συσσώρευση μεταλλικής σκόνης από τη διαστημική βιομηχανία» τονίζει ο φυσικός Dr Solter-Hunt
Πρώην στέλεχος και φυσικός της NASA προειδοποιεί ότι οι φθηνοί δορυφορικοί «μεγαλοαστέρες» όπως ο Starlink του Elon Musk ενδέχεται να διαταράξουν τη μαγνητόσφαιρα της Γης εκθέτοντας τον πλανήτη σε θανατηφόρες κοσμικές ακτίνες.
Όπως αποκαλύπτει, η Space X καίει πάνω από 1,3 τόνους συντρίμμια δορυφόρων ασύρματου διαδικτύου στη γήινη ατμόσφαιρα κάθε ώρα, απελευθερώνοντας, έτσι, ένα μεταλλικό στρώμα «αγώγιμων σωματιδίων» σε τροχιά.
Αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 5.504 δορυφόροι Starlink σε τροχιά, εκ των οποίων οι 5.442 είναι λειτουργικοί.
Ωστόσο, έχουν προγραμματιστεί για μελλοντική εκτόξευση δεκάδες χιλιάδες ακόμη.
«Έμεινα έκπληκτος», επεσήμανε ο φυσικός Dr Solter-Hunt στην DailyMail.
«Κανείς δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη συσσώρευση μεταλλικής σκόνης από τη διαστημική βιομηχανία», εξήγησε.
Τα σωματίδια από αυτούς τους δορυφόρους στο τέλος του κύκλου ζωής τους θα μπορούσαν να «στρεβλώσουν ή να παγιδεύσουν το μαγνητικό πεδίο» που εμποδίζει την ατμόσφαιρα της Γης να διαφύγει, υπερθεματίζει ο φυσικός, τονίζοντας ότι «όλα τα σκουπίδια από μέταλλα υψηλής αγωγιμότητας που εγκαθίστανται όλα σε μια περιοχή».
Αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για μια «πολύ πιθανή περίπτωση», ένα τέτοιο στρώμα φορτισμένης μεταλλικής σκόνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ατμοσφαιρική απογύμνωση» παρόμοια με την αντίστοιχη του Άρη και του Ερμή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης