Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το State Department επιβεβαιώνει: Υπό άκρα μυστικότητα στείλαμε πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Το State Department επιβεβαιώνει: Υπό άκρα μυστικότητα στείλαμε πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία ATACMS μεγάλης εμβέλειας υπό τις οδηγίες του Προέδρου», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών
Οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS κατόπιν εντολής του προέδρου Joe Biden χωρίς να το ανακοινώσουν δημόσια, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Vedant Patel.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία ATACMS μεγάλης εμβέλειας υπό τις οδηγίες του Προέδρου.
Αυτός έδωσε κρυφά εντολή στην ομάδα εθνικής ασφάλειας να στείλει τους ATACMS στην Ουκρανία για χρήση εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους τον Φεβρουάριο.
Άρχισαν να κινούνται ως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας Το πακέτο που ανακοινώσαμε στις 12 Μαρτίου και αυτοί οι πύραυλοι έφτασαν στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα», είπε ο Patel.
Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο ότι η Ουάσιγκτον είχε στείλει υπό άκρα μυστικότητα βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία, που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας του Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης