Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες 5 ανάγκες της Ουκρανίας δεν καλύπτει η βοήθεια των ΗΠΑ – Καμία νίκη για το Κίεβο

Ποιες 5 ανάγκες της Ουκρανίας δεν καλύπτει η βοήθεια των ΗΠΑ – Καμία νίκη για το Κίεβο
Οι Αμερικάνοι για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς πρέπει να προωθήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία
Η νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, δεν θα οδηγήσει το Κίεβο στη νίκη αναφέρει δημοσίευμα του American Conservative κατόπιν της έγκρισης του πακέτου ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Κογκρέσο.
«Υπάρχουν πέντε πράγματα που το πακέτο βοήθειας δεν θα δώσει στην Ουκρανία.
Δεν θα της προσφέρει αρκετά χρήματα.
Δεν θα της προσφέρει τα απαραίτητα όπλα και δεν θα της παραδώσει έγκαιρα.
Δεν θα της προσφέρει ακόμα τα στρατεύματα που τόσο απεγνωσμένα έχει ανάγκη.
Και δεν θα της προσφέρει τη νίκη» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τον αναλυτή Nikolai Petro από το πανεπιστήμιο του Rhode Island, ο οποίος λέει ότι τα 61 δις των ΗΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξουν το αποτέλεσμα του πολέμου.
«Για να αλλάξει το αποτέλεσμα του πολέμου, χρειάζονται πολύ, πολύ περισσότερα χρήματα» επισημαίνει ο Αμερικάνος αναλυτής, τη στιγμή που το American Conservative αναφέρει πως τα επόμενα πακέτα βοήθειας των ΗΠΑ αναμένεται να είναι πολύ μικρότερα.

Ακόμα και να δοθούν χρήματα…

Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που δοθούν ακόμα περισσότερα χρήματα, επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν όπλα… να αγοραστούν.
«Ακόμη και αν λάβουν αυτά τα χρήματα, δεν θα έχουν τον απαραίτητο αριθμό βλημάτων πυροβολικού, πυραύλων αναχαίτισης για την αεράμυνα.
Δεν θα είναι δυνατή η παραγωγή βλημάτων πυροβολικού γρηγορότερα από ό,τι κάνουμε τώρα: αυτό είναι ζήτημα φυσικών δυνατοτήτων, απλά δεν μπορούμε να το κάνουμε» τόνισε ο απόστρατος Αμερικάνος αντισυνταγματάρχης, Daniel Davis.

Διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με τον Alexander Hill, καθηγητή στρατιωτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, η νέα αμερικανική βοήθεια θα προκαλέσει νέα αιματοχυσία στην Ουκρανία.
Όπως λέει, αυτό που πραγματικά μπορούν να κάνουν οι Αμερικάνοι για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς, είναι να προωθήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το εδαφικό ζήτημα αλλά και τη μελλοντική φύση της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ με στόχο τη διασφάλιση μιας διαρκούς και μόνιμης ειρήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης