Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρομαχικά πυροβολικού και αντιαεροπορικά στο πακέτο των 61 δισ προς Ουκρανία – Biden: Θέμα ημερών οι πρώτες αποστολές

Πυρομαχικά πυροβολικού και αντιαεροπορικά στο πακέτο των 61 δισ προς Ουκρανία – Biden: Θέμα ημερών οι πρώτες αποστολές
Έγκριση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ - Απαραίτητα εργαλεία για να αποκαταστήσουμε πιο γρήγορα δίκαιη ειρήνη είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky
Ενέκρινε και επίσημα η Γερουσία το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden να διαμηνύει πως θα το υπογράψει άμεσα, έτσι ώστε ακόμα και αυτήν την εβδομάδα να σταλούν όπλα και στρατιωτικό υλικό στο Κίεβο.
«Θα υπογράψω την πρόταση νόμου και θα απευθυνθώ στον αμερικανικό λαό μόλις φθάσει στο γραφείο μου, εντός της ημέρας.
Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να στέλνουν όπλα και υλικό στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα» υποστήριξε ο Biden.
Σημειώνεται πως το σχετικό νομοσχέδιο είχε εγκρίνει το περασμένο Σάββατο και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ευχαριστίες Zelensky

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε σήμερα την αμερικανική Γερουσία για την έγκριση της βοήθειας.
«Ευχαριστώ τον επικεφαλής της πλειοψηφίας Chuck Schumer και τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων (σ.σ. στο σώμα αυτό του Κογκρέσου) Mitch McConnell για τον σθεναρό ηγετικό ρόλο που διαδραμάτισαν στην προώθηση αυτού του διακομματικού νόμου, καθώς και όλους τους Αμερικανούς γερουσιαστές και των δύο παρατάξεων που ψήφισαν υπέρ του.
Εκτιμώ επίσης την υποστήριξη του προέδρου Biden και ελπίζω ότι το σχέδιο νόμου θα υπογραφτεί σύντομα και ότι το προσεχές πρόγραμμα βοήθειας θα ανέλθει στο ύψος της αποφασιστικότητας που βλέπω πάντα στις διαπραγματεύσεις μας» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος υποστήριξε πως οι δυνατότητες «μακρού βεληνεκούς, πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας» που θα διατεθούν στην Ουκρανία «είναι απαραίτητα εργαλεία για να αποκαταστήσουμε πιο γρήγορα δίκαιη ειρήνη».
«Αυτή η ψηφοφορία ενισχύει τον ρόλο της Αμερικής ως φάρου της Δημοκρατίας και ως ηγέτη του ελεύθερου κόσμου» υποστήριξε ο Zelensky.

Εντός των ημερών

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι η νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ θα παραδοθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας «εντός ημερών».
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποστήριξε πως η νέα βοήθεια θα «βασιστεί στις πιο επείγουσες ανάγκες» του Κιέβου, αναφέροντας πως θα περιλαμβάνει δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικά για το πυροβολικό.
«Κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας (...) για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε επιπρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία το ταχύτερο δυνατόν» τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης