Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί απειλούν τις κινεζικές τράπεζες, λόγω Ρωσίας - Tρόμος από τη συμμαχία Μόσχας - Πεκίνου

Οι Αμερικανοί απειλούν τις κινεζικές τράπεζες, λόγω Ρωσίας - Tρόμος από τη συμμαχία Μόσχας - Πεκίνου
Η Κίνα και η Ρωσία έχουν προωθήσει περισσότερες συναλλαγές σε γουάν αντί για δολάρια στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ επεξεργάζονται κυρώσεις που απειλούν να αποκόψουν ορισμένες κινεζικές τράπεζες από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάτι που οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα σταματήσει την εμπορική υποστήριξη του Πεκίνου προς τη στρατιωτική παραγωγή της Ρωσίας, ανέφερε η Wall Street Journal.
Καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken επισκέπτεται την Κίνα αυτή την εβδομάδα, το ερώτημα είναι αν αυτή η ισχυρή οικονομική απειλή μπορεί να πλήξει το εμπόριο Κίνας-Ρωσίας που επιτρέπει στη Μόσχα να ανασυγκροτήσει τον στρατό της μετά τις απώλειες στην Ουκρανία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Blinken την Παρασκευή επέκρινε την κινεζική υποστήριξη προς την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, λέγοντας ότι το Πεκίνο ήταν ο κύριος συντελεστής του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία μέσω της παροχής κρίσιμων εξαρτημάτων για τον οπλισμό.

Πιέσεις στην Κίνα

Τις τελευταίες εβδομάδες, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εντείνει τις πιέσεις προς την Κίνα, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να λάβει μέτρα κατά κινεζικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διευκολύνουν το εμπόριο αγαθών που έχουν τόσο πολιτικές όσο και στρατιωτικές εφαρμογές.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και η Εθνική Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Ρύθμισης, η κορυφαία τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Κίνας, δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχόλια.
Η Κίνα και η Ρωσία έχουν προωθήσει περισσότερες συναλλαγές σε γουάν αντί για δολάρια στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία, μια προσπάθεια που θα μπορούσε να θωρακίσει τις οικονομίες τους από πιθανή κλιμάκωση των αμερικανικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης