Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ουκρανία – Νίκες στο μέτωπο 1.200 χιλιομέτρων, διαλύουν το Kharkiv

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ουκρανία – Νίκες στο μέτωπο 1.200 χιλιομέτρων, διαλύουν το Kharkiv
Ο ρωσικός στρατός διατηρεί ένα πλεονέκτημα όχι μόνο στον αέρα, αλλά και στο έδαφος, στο πεδίο της μάχης
Τα ρωσικά πλήγματα δεν σταματούν να σφυροκοπούν τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας ούτε μια μέρα.
Οι πρόσφατες επιθέσεις στόχευαν κυρίως τις νότιες και ανατολικές περιοχές.
Πρόσφατα, ένα άλλο σύστημα αεράμυνας S-300 καταστράφηκε, επίσης, η λιμενική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού καταστρέφεται εδώ και αρκετές ημέρες.
Το βράδυ της 22ας Απριλίου, οι στρατηγικές υποδομές κοντά στην Οδησσό διαλύθηκαν από ένα ακόμη κύμα επιδρομών ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ισχυρίστηκε την καταστροφή πέντε ρωσικών UAV, ωστόσο, αμέσως μετά η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση του Νότου ανέφερε ζημιές σε ορισμένες αποθήκες και εξοπλισμό.
Πιθανότατα περισσότερα όπλα που ήταν κρυμμένα σε αστικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν.
Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν πρόσφατα τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Ρωσίας, αλλά δεν έχουν ακόμη διεισδύσει στα ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Την ίδια ώρα, ο ουκρανικός στρατός με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ επιχειρεί επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Τα χτυπήματα ξεκίνησαν όταν το Κίεβο ανακοίνωσε δημόσια το σχέδιό του να καταστρέψει την αστική γέφυρα της Κριμαίας.
Στις 21 Απριλίου, ουκρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν στη Σεβαστούπολη.
Τα συντρίμμια προκάλεσαν ελαφρές ζημιές σε στρατιωτικό πλοίο που δεν χτυπήθηκε άμεσα.

Το ρωσικό πλεονέκτημα

Ο ρωσικός στρατός διατηρεί ένα πλεονέκτημα όχι μόνο στον αέρα, αλλά και στο έδαφος, στο πεδίο της μάχης.
Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντικά κέρδη στην περιοχή Avdiivka.
Βόρεια της πόλης, ο ρωσικός στρατός εισέβαλλε στο χωριό Ocheretino και έχει ήδη πάρει τον έλεγχο σχεδόν του μισού οικισμού.
Οι ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές επιβεβαιώνουν την ήττα της επειδή οι ουκρανικές μονάδες απλώς τράπηκαν σε φυγή από τις θέσεις τους.
Υποφέροντας από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και πυρομαχικών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν το χωριό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν σε ουκρανικά οχυρά στα κοντινά χωριά.
Δυτικά της Avdiivka, οι Ρώσοι καταστρέφουν την ουκρανική ομάδα που έχει αποκλειστεί στο Berdychi και τα ουκρανικά απομεινάρια στα περίχωρα της Semenovka.
Στην περιοχή Bakhmut ή Artyomovsk, ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε επίσημα τον πλήρη έλεγχο της Bogdanovka βορειοανατολικά του κύριου ουκρανικού οχυρού στο Chasiv Yar.
Η μάχη για αυτή την πόλη έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο ρωσικός στρατός έχει τον έλεγχο ενός ερείσματος στην περιοχή Κανάλ, ενώ ρωσικό πυροβολικό και βαριές αεροπορικές βόμβες σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις στις κατοικημένες περιοχές.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν επίσης στη νότια κατεύθυνση του Donetsk.
Έχουν επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τη ζώνη ελέγχου τους νοτιοδυτικά της Marinka.
Πήραν τον έλεγχο περίπου 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ίσιωσαν το μέτωπο.
Έχουν ήδη τον πλήρη έλεγχο της Novomikhailovka και προχωρούν στα χωράφια νότια του χωριού, απειλώντας την ουκρανική άμυνα στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ, τα συνεχή ρωσικά χτυπήματα ακριβείας καταστρέφουν τις ουκρανικές εφεδρείες που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση των θέσεων στην πρώτη γραμμή, εξασφαλίζοντας νέες νίκες για τον ρωσικό στρατό.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν συστηματικά το Kharkiv – Χτυπούν την πόλη με πυραύλους Kh-59

Η Ρωσία διεξάγει μια συντονισμένη αεροπορική και πληροφοριακή επιχείρηση για να καταστρέψει την πόλη του Kharkiv (Χάρκοβο), να πείσει τους Ουκρανούς να φύγουν εκτοπίζοντας εσωτερικά εκατομμύρια Ουκρανούς ενόψει μιας πιθανής μελλοντικής ρωσικής επιθετικής επιχείρησης εναντίον της πόλης.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας του Kharkiv Oleh Synehubov ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν σταθμό μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος στην πόλη του Kharkiv πιθανώς με πύραυλο κρουζ Kh-59 το απόγευμα της 22ας Απριλίου και ότι η επίθεση διέκοψε τα τηλεοπτικά σήματα στην περιοχή.
Ουκρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενίσχυσαν ευρέως το υλικό και τις εικόνες του κατεστραμμένου τηλεοπτικού πύργου, ο οποίος έσπασε στη μέση και κατέρρευσε.
Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εγκατέστησαν εξοπλισμό επικοινωνίας και συστήματα αεράμυνας στον πύργο.
Οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν στην ακρίβεια του ρωσικού χτυπήματος.
Για ορισμένες πηγές η πιθανότητα μιας επιτυχημένης ρωσικής χερσαίας επίθεσης κατά του Kharkiv είναι υπαρκτή.
Ο Ρώσος δημοσιογράφος Vladimir Solovyov ισχυρίστηκε στις 28 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπρεπε να ισοπεδώσουν την πόλη του Kharkiν και πρότεινε να προσφερθούν στους Ουκρανούς αμάχους 48 ώρες για να εγκαταλείψουν την πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης