Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν εφαρμόζουμε «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στα ανθρώπινα δικαιώματα

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν εφαρμόζουμε «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στα ανθρώπινα δικαιώματα
Η Ουάσιγκτον προσφέρει ετήσια στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ ύψους 3,8 δισ. δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, με αφορμή καταγγελίες για τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα.
«Σε γενικές γραμμές, όταν εξετάζουμε τι ισχύει παγκοσμίως, εφαρμόζουμε τα ίδια πρότυπα σε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Αυτό δεν αλλάζει εάν η χώρα είναι αντίπαλος, ανταγωνιστής, φίλος ή σύμμαχος», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο πόλεμος μεταξύ ισραηλινού στρατού και Hamas έχει «σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο» στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, μεταξύ των σημαντικότερων ζητημάτων που αφορούσαν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2023, περιλαμβάνονται δολοφονίες, εξαφανίσεις, βασανιστήρια και συλλήψεις δημοσιογράφων.
Προστίθεται δε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει λάβει «ορισμένα αξιόπιστα μέτρα» για τον εντοπισμό και την τιμωρία αξιωματούχων που ενδέχεται να εμπλέκονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σημειώνεται πως η Ουάσιγκτον προσφέρει ετήσια στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, ύψους 3,8 δισ. δολαρίων, με τους επικριτές να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση Biden δημιουργεί μια «αίσθηση ατιμωρησίας» στο Τελ Αβίβ.
Βέβαια, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο επιβολής όρων για τη βοήθεια προς το Ισραήλ, στους οποίους περιλαμβάνειται η λήψη μέτρων για την προστασία των αμάχων και του προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης