Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Αυξάνονται ανησυχητικά τα αεροσκάφη αναγνώρισης του ΝΑΤΟ πάνω από τον εναέριο χώρο μας

Λευκορωσία: Αυξάνονται ανησυχητικά τα αεροσκάφη αναγνώρισης του ΝΑΤΟ πάνω από τον εναέριο χώρο μας
«Το χρονοδιάγραμμα έχει ήδη καταρτιστεί και καταλαβαίνουμε ήδη γιατί τα κάνουν όλα αυτά» τονίζει ο Υποδιοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Λευκορωσίας
Την ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των πτήσεων αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις αεράμυνας της Λευκορωσίας, όπως ανακοίνωσε ο Υποδιοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και των Δυνάμεων Αεράμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας, Αντισυνταγματάρχης Eduard Zhmakin.
«Δεκάδες πτήσεις καταγράφονται <…> Εάν υπάρχουν ήδη εκατοντάδες, τότε πρέπει να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα», τόνισε σχετικά ο Λευκορώσος Αντισυνταγματάρχης στο κανάλι STV.
Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη, «πρόκειται για δεκάδες πτήσεις, οι οποίες, κατ' αρχήν, εκτελούν τα ίδια δρομολόγια».
«Γνωρίζουμε τα πάντα, ας πούμε έτσι, το χρονοδιάγραμμα έχει ήδη καταρτιστεί και καταλαβαίνουμε ήδη γιατί τα κάνουν όλα αυτά», σημείωσε με νόημα ο Zhmakin, όταν ρωτήθηκε για το σκεπτικό αυτών των πτήσεων.
Στα τέλη Μαρτίου, ο διοικητής της Βορειοδυτικής Επιχειρησιακής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας, Alexander Naumenko, δήλωσε ότι καθημερινά καταγράφονται έως και πέντε πτήσεις αεροσκαφών αναγνώρισης του ΝΑΤΟ.
Έκανε μάλιστα, γνωστό ότι περισσότερα από 130 μαχητικά αεροσκάφη από την αεροπορική ομάδα της Συμμαχίας εδρεύουν στον βορειοδυτικό τομέα των επιχειρήσεων.
Ενώ, στα τέλη Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, Viktor Khrenin, ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δημοκρατίας καταγράφουν καθημερινά από πέντε έως εννέα πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών από δυτικές χώρες κατά μήκος των συνόρων της χώρας, ενώ διεξάγεται επίσης ενεργός διαστημική αναγνώριση.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η εντατικοποίηση των πληροφοριών είναι ένας από τους δείκτες ότι στη Δύση «θέλουν να σχεδιάσουν κάτι» εναντίον της Λευκορωσίας.
Το Μινσκ καταγράφει επίσης την ενεργό κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων και πόρων σε γειτονικές χώρες ως μέρος των συνεχιζόμενων και προγραμματισμένων ασκήσεων από τις χώρες του ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους.
Ο Khrenin επεσήμανε ότι «μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες σοκ υπό το πρόσχημα των ασκήσεων».
Τόνισε ότι το Μινσκ βλέπει «μια εκ των προτέρων σειρά μέτρων που πραγματοποιείται από τη Δυτική Ευρώπη, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να προετοιμαστεί για στρατιωτική δράση».
Καταλήγοντας, ο πολιτικός προϊστάμενος του στρατού της Λευκορωσίας ενημέρωσε ότι πάνω από 60 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ είναι συγκεντρωμένο στην Ευρώπη, ενώ 18 τακτικές ομάδες από τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ με συνολικό αριθμό άνω των 32 χιλιάδων έχουν εγκατασταθεί σε χώρες γειτονικές με τη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης