Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron σε Netanyahu: Να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή - «Όχι» σε επίθεση στη Rafah 

Macron σε Netanyahu: Να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή - «Όχι» σε επίθεση στη Rafah 
Η Γαλλία επιθυμεί να εργαστεί με τους συμμάχους της ούτως ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση της βίας
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα 22/4 με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netnyahu.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Emmanuel Macron ανέφερε ότι η επίθεση του Ιράν δημιουργεί κίνδυνο μίας γενικότερης κλιμάκωσης των εχθροπραξιών και υπογράμμισε την ανάγκη να επιδείξουν όλες οι πλευρές αυτοσυγκράτηση.
Σημείωσε επίσης ότι η Γαλλία επιθυμεί να εργαστεί με τους συμμάχους της ούτως ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη παροχής άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του για μία άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός.
Επίσης επανέλαβε εκ νέου την αντίθεσή του σε οποιασδήποτε μορφής επίθεση του Ισραήλ στη Rafah η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ελιζέ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές καταστάσεις.
Τέλος, επανέλαβε ότι οι εποικισμοί συνιστούν παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και ότι η μόνη ειρηνική λύση που μπορεί να υπάρξει είναι η δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή.
Σημείωση: Κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι ο Macron, σε επικοινωνία με τον Netanyahu, «εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ» για την επίθεση του Ιράν (δεν υπήρξαν θύματα). Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, αν διαβάσετε την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης