Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισημερινός: Συνελήφθη ο αρχηγός της πιο σκληρής συμμορίας ναρκωτικών Los Lobos

Ισημερινός: Συνελήφθη ο αρχηγός της πιο σκληρής συμμορίας ναρκωτικών Los Lobos
Είχε δραπετεύσει από τις φυλακές τον Ιανουάριο
Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο φερόμενος ηγέτης μίας από τις πιο σκληρές συμμορίες ναρκωτικών στον Ισημερινό, ο Φαμπρίσιο Κόλον Πίκο Σουάρες.
Τα γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ισημερινού και η εθνική αστυνομία ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας «Los Lobos («Οι Λύκοι»), που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές τον Ιανουάριο.
Ο Πίκο, ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση εναντίον του γενικού εισαγγελέα, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, είχε δραπετεύσει από ένα σωφρονιστικό ίδρυμα στην Ριομπάμπα εν μέσω ενός κύματος βίας που είχε ξεσπάσει σε όλο τον Ισημερινό, περιλαμβανομένης της εισβολής ενόπλων σε τηλεοπτικό σταθμό την ώρα ζωντανής μετάδοσης.
Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη στο Πουέρτο Κίτο, στην επαρχία Πιτσίντσα. Ο Πίκο είναι γνωστός στον υπόκοσμο με το ψευδώνυμο Κάπτεν Πίκο. Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν στον κατάλογο των πλέον επικίνδυνων εγκληματιών στη χώρα. Σύμφωνα με ΜΜΕ, ο Πίκο έχει εμπλοκή και στην δολοφονία του υποψήφιου προέδρο υτης χώρας, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο.
Δύο άλλοι κρατούμενοι που απέδρασαν μαζί με τον Πίκο συνελήφθησαν την ίδια χρονική περίοδο, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα με ανάρτηση του στο Χ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης