Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία σε βαθιά υπαρξιακή κρίση - Χρειάζεται να επιστρατεύσει 250 χιλιάδες άτομα - Άχρηστη η δυτική βοήθεια

Η Ουκρανία σε βαθιά υπαρξιακή κρίση - Χρειάζεται να επιστρατεύσει 250 χιλιάδες άτομα - Άχρηστη η δυτική βοήθεια
Σύμφωνα με τον Julian Röpke, στρατιωτικό αναλυτή της εφημερίδας BILD, για να ενισχύσει την άμυνα στην πρώτη γραμμή, το Κίεβο χρειάζεται να στρατολογήσει 250 χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες
Η τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο απαιτεί από την Ουκρανία να κινητοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον Julian Röpke, στρατιωτικό αναλυτή της εφημερίδας BILD, για να ενισχύσει την άμυνα στην πρώτη γραμμή, το Κίεβο χρειάζεται να στρατολογήσει 250 χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες.
Η εν λόγω ανάγκη γίνεται όλο και πιο έντονη με φόντο τις πρόσφατες επιτυχίες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες κατάφεραν να καταλάβουν τον στρατηγικά σημαντικό οικισμό Ocheretino στην περιοχή Pokrovsky της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Σύμφωνα με τον Roepke, ούτε η εκτεταμένη οικονομική στήριξη των ΗΠΑ ούτε η δυτική στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας γερμανικών όπλων, δεν μπορούν να αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης χωρίς σημαντική αύξηση του μεγέθους του ουκρανικού στρατού.
Παρόμοια θέση παίρνει και ο Jamie Dettmer του Politico, ο οποίος επισημαίνει ότι η Ουκρανία βιώνει μια βαθιά υπαρξιακή κρίση.
Ο Dettmer τονίζει ότι χωρίς την πλήρη κινητοποίηση όλων των πολιτών της χώρας, οι πιθανότητες να κερδίσουν αυτή την αναμέτρηση είναι εξαιρετικά μικρές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης