Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ο Mbappé αλλάζει τους νόμους της Μαδρίτης»: Θα φορολογείται όσο ένας πολίτης με εισόδημα 20.000 ευρώ!

«Ο Mbappé αλλάζει τους νόμους της Μαδρίτης»: Θα φορολογείται όσο ένας πολίτης με εισόδημα 20.000 ευρώ!
Η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης εξετάζει σοβαρά να αλλάξει το φορολογικό της πλαίσιο, εγκρίνοντας τον «Νόμο Εμπαπέ»!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αναμένεται να γίνει κάτοικος Μαδρίτης το προσεχές καλοκαίρι, καθώς το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει τον Ιούνιο. Η ενδεχόμενη άφιξη του Γάλλου σούπερ σταρ, προκαλεί ήδη… παραλήρημα στους φίλους της Ρεάλ.
Αλλά και στην τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης που, σύμφωνα με την Mundo Deportivo, εξετάζει το σενάριο να εφαρμόσει τον «Νόμο Εμπαπέ».


Που συνεπάγεται, μειωμένους φόρους εισοδήματος για τον Γάλλο, εφόσον μετακομίσει τελικά στην πρωτεύουσα της Ισπνίας.

Εάν ο νόμος εγκριθεί, αυτό σημαίνει ότι ο Εμπαπέ, με μισθό που θα αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, θα πληρώνει 24,5% φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Δηλαδή, μόλις 2% παραπάνω από όσο ένας εργαζόμενος με ετήσιο μισθό όχι παραπάνω από 20.000 ευρώ!

Ακραίο; Σίγουρα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια οικονομική ελάφρυνση κάνει την εμφάνισή της. Είχε συμβεί το 2005, δύο χρόνια μετά την μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Ρεάλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε, το ανώτατο όριο φορολογίας εισοδήματος για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους με υψηλά εισοδήματα είχε ορισθεί στο 24%.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η αυτόνομη κυβέρνηση της Μαδρίτης θέλει τώρα να επανεφαρμόσει αυτό το σύστημα, με τον Εμπαπέ φυσικά να αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πρώτους ωφελούμενους!

Πηγή: www.bnsports.gr
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης