Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (Ουγγαρία): Οι προετοιμασίες της ΕΕ για σύγκρουση με τη Ρωσία οδηγούν νομοτελειακά σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Szijjarto (Ουγγαρία): Οι προετοιμασίες της ΕΕ για σύγκρουση με τη Ρωσία οδηγούν νομοτελειακά σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «οι προετοιμασίες για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο πρέπει να σταματήσουν»
Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικά ανταγωνίζονται για το ποιος μπορεί να προμηθεύσει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη σύγκρουση με τη Ρωσία και απειλώντας έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για μια κοινή συνάντηση των Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ.
Τόνισε ότι μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου το περασμένο Σαββατοκύριακο να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, «οι Ευρωπαίοι φιλοπόλεμοι πολιτικοί θέλουν να παίζουν ανταπόκριση».
«Νέες παραδόσεις όπλων και δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σήμερα», έγραψε σχετικά ο Sijjarto στο Facebook του.
«Οι προετοιμασίες για παγκόσμιο πόλεμο εντείνονται στις Βρυξέλλες», προειδοποίησε ο υπουργός.
Είπε ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ανταγωνίζονται τώρα για το δικαίωμα να συντονίσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, «αντί να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της ειρήνης και στην εξεύρεση διπλωματικών λύσεων».
Ωστόσο, ο Szijjarto έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «οι προετοιμασίες για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο πρέπει να σταματήσουν».
Οι υπουργοί της ΕΕ σχεδιάζουν να συζητήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο, με ιδιαίτερη εστίαση στην προμήθεια εξοπλισμού αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών συστημάτων Patriot, στο Κίεβο.
Θα εξετάσουν, επίσης, το ενδεχόμενο χρήσης παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για να βοηθήσουν το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης