Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το πιο ισχυρό μοντέλο Leopard 2 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το πιο ισχυρό μοντέλο Leopard 2 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία
Ο Lazarenko είπε ότι το γερμανικό τανκ χτυπήθηκε από αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Msta-SM2 αφού εντοπίστηκε από ένα αναγνωριστικό UAV Orlan
Τον Φεβρουάριο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερα από τα μισά άρματα μάχης Leopard που της παραδόθηκαν.
Πλάνα από τη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν ένα Leopard 2A6, την πιο ικανή παραλλαγή του Leopard 2 που παρέχεται στην Ουκρανία, αναφέρει το Military Watch Magazine .
«Το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές μονάδες εδάφους κατέλαβαν ένα άρμα Leopard 2A6 κατά τη διάρκεια μαχών με τις ουκρανικές δυνάμεις…
Μεταξύ των ευρωπαϊκών αρμάτων μάχης, το Leopard 2A6 ξεπερνά στις δυνατότητές του μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός Leopard 2A7 που τέθηκε σε υπηρεσία στην στα τέλη της δεκαετίας του 2010», ανέφερε το άρθρο.
Σημειώνεται ότι τα άρματα μάχης Leopard 2 έχουν υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες από τότε που οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν μαζική επίθεση εναντίον ρωσικών θέσεων στις αρχές Ιουνίου 2023, με τα Leopard 2A6 να είναι από τα πρώτα οχήματα δυτικής κατασκευής που τέθηκαν εκτός λειτουργίας και καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ρωσικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μαχητές της ρωσικής ομάδας μάχης Tsentr πραγματοποίησαν ολόκληρη επιχείρηση για την εκκένωση του οχήματος μάχης.
Την περασμένη Δευτέρα, ο Ρώσος μαχητής Lazarenko αποκάλυψε την καταστροφή του τανκ, σημειώνοντας ότι το όχημα χτυπήθηκε με την πρώτη οβίδα.
Ο Lazarenko είπε ότι το γερμανικό τανκ χτυπήθηκε από αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Msta-SM2 αφού εντοπίστηκε από ένα αναγνωριστικό UAV Orlan.
Τα γερμανικά οχήματα καίγονται πολύ καλά, πρόσθεσε. Ο στρατιώτης είπε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε καταστρέψει ένα άρμα Leopard μέχρι που είδε το βίντεο με τα μάτια του.ερο, γιατί θα ήταν πολύ πιο εύκολο για το πεζικό μας να εκτελέσει τα καθήκοντά του», είπε ένας άλλος στρατιώτης, ο Νικολάι Πολιάκοφ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης