Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Tesla ρίχνει τις τιμές στα αυτοκίνητα της μετά από «βουτιά» στις πωλήσεις

H Tesla ρίχνει τις τιμές στα αυτοκίνητα της μετά από «βουτιά» στις πωλήσεις
Η Tesla πρόκειται να παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 μετά το κλείσιμο της αγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη 23/4
Νέα μείωση των τιμών από την Tesla σε πολλές μεγάλες αγορές όπως ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία, καθώς ο γίγαντας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό τον πολυδισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ καταγράφει πτώση των πωλήσεων.
Η κίνηση έρχεται αφού ανέφερε απότομη πτώση στις παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.
Όπως τονίζει το BBC, o πόλεμος τιμών έχει ενταθεί μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), με τις κινεζικές εταιρείες να είναι όλο και πιο ανταγωνιστικές.
Η Tesla πρόκειται να παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 μετά το κλείσιμο της αγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη 23/4.
Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Μασκ αναφέρει: «Οι τιμές της Tesla πρέπει να αλλάζουν συχνά για να υπάρχει αντιστοίχιση της παραγωγής με την ζήτηση».
Στην Κίνα, η εταιρεία μείωσε την τιμή εκκίνησης του ανανεωμένου Model 3 κατά 14.000 γιουάν (1.814 ευρώ) στα 231.900 γιουάν (30.047 ευρώ). Οι τιμές των οχημάτων Model Y, Model X και Model S στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1.877 ευρώ την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης