Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτική πρόβλεψη: Πιο σύντομα η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία – Εντός του 2024…

Εφιαλτική πρόβλεψη: Πιο σύντομα η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία – Εντός του 2024…
Ακόμα και πριν το τέλος της προεδρικής θητείας του Joe Biden
Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη για τους Ουκρανούς προχωρά το Politico, το οποίο υποστηρίζει πως η στρατιωτική νίκη της Ρωσίας μπορεί να έλθει πολύ νωρίτερα από ότι εκτιμάται, καθώς αυτή μπορεί να συμβεί ακόμα και εντός του 2024.
Το δημοσίευμα επικαλείται τις θέσεις του Andrew Michta, επικεφαλής της πρωτοβουλίας στο Κέντρο Στρατηγικής και Ασφάλειας Scowcroft στο Atlantic Council, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ εκτιμά πως η νίκη της Ρωσίας μπορεί να επέλθει ακόμα και πριν το τέλος της τρέχουσας θητείας του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Με την κατάσταση στο μέτωπο να επιδεινώνεται, μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα από όσο προβλέπουν κάποιοι, ενδεχομένως και πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden» υποστηρίζει ο Michta.

Η Ευρώπη να επανεξοπλιστεί

Σύμφωνα με τον Michta, εάν οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ δεν επανεξοπλιστούν, τότε θα καταδικαστούν σε αποτυχία.
Μάλιστα ο αναλυτής σημειώνει ότι η Ευρώπη δεν βιάζεται να αυξήσει την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών όχι μόνο στα επίπεδα που είναι απαραίτητα για τη στήριξη της Ουκρανίας, αλλά ακόμα και για να αναπληρώσει τα αποθέματα των δικών της στρατών.
«Η Δύση ξύπνησε επιτέλους από τον στρατηγικό της λήθαργο και έρχεται αντιμέτωπη με την απειλή που συνιστά η Ρωσία για την Ευρώπη...
Οι υποσχέσεις για μελλοντικές δαπάνες δεν συμβαδίζουν με τις πραγματικές συμβάσεις που θα επιτρέψουν στους Ευρωπαίους αμυντικούς εργολάβους να αυξήσουν την ταχύτητα και τον όγκο της παραγωγής.
Εάν δεν επανεξοπλιστεί η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ, απλώς καταδικάζει τον εαυτό του σε αποτυχία» λέει ο Michta, τονίζοντας ότι εάν η Ευρώπη δεν θέλει να παρασυρθεί σε μια πλήρους κλίμακας ένοπλη σύγκρουση, τότε θα πρέπει να «εξοπλιστεί γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης