Τελευταία Νέα
Διεθνή

N -TV: Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αντίμετρα κατά των ρωσικών βομβών ολίσθησης, είναι η Αχίλλειος πτέρνα

N -TV: Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αντίμετρα κατά των ρωσικών βομβών ολίσθησης, είναι η Αχίλλειος πτέρνα
«Η έλλειψη πόρων για την προστασία από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις θα γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ουκρανίας στην άμυνας της χώρας», γράφει το N -TV
Οι βόμβες ολίσθησης του ρωσικού στρατού αποτελούν σοβαρή απειλή για τις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρει το N-TV.
«Η έλλειψη πόρων για την προστασία από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις θα γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ουκρανίας στην άμυνας της χώρας», γράφει το N-TV.
Σημειώνεται ότι τα ρωσικά αεροσκάφη είναι σε θέση να εκτοξεύουν βόμβες ολίσθησης, αποφεύγοντας τα συστήματα αεράμυνας.
Όταν το βλήμα εμφανίζεται στο οπτικό πεδίο, δεν μπορεί πλέον να καταρριφθεί - και καταστρέφει εντελώς τα πάντα, αναφέρει το το N-TV, τονίζοντας ότι η Ουκρανία δεν έχει βρει ακόμη «αντίδοτο» σε αυτά τα πυρομαχικά.
«Η σωτηρία θα μπορούσε να είναι η αύξηση του αριθμού των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot, τα οποία θα μπορούσαν να κρατήσουν τα ρωσικά αεροσκάφη σε απόσταση», εξηγεί το N-TV.
Ωστόσο, τα 3 συστήματα Patriot που έχουν απομείνει είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία και για την προστασία των αμυντικών επιχειρήσεων και υποδομών από επιθέσεις πυραύλων από τον ρωσικό στρατό.
Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη στρατιωτών.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι σε πολλές ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού παρέμειναν μόνο οι μισοί στρατιώτες και ορισμένοι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να υφίστανται ήττες και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στον Δνείπερο, αναφέρει το N-TV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης